Emzirme ve Soğuk Algınlığı, Emzirirken Üşütürseniz Ne Yapmalısınız?

0
Advertisement

Burun akıntısı, öksürük, ateş, baş ağrısı veya boğazınız ağrıdığında emzirmeyi bırakmalı mısınız? Bunu yapmak zorunda değilsiniz. Emzirmeyi bırakmadan ve bebeğe zarar vermeden rahatsızlığı hafifletecek yollar vardır.

emzirme

Kaynak: pixabay.com

Emzirme ve soğuk algınlığı beraber iken her zaman anneleri tedirgin eden bir konudur. Hamilelikte, sorun ve çözümü açıktı: daha az ilaç kullanmak. Fetüsün gelişimin engellemeden rahatsızlık giderilebiliyordu.

Laktasyon döneminde peki ne olacak? Şimdi, çocuk zaten dünyadayken, aldığınız ilaçlar vücuduna girdikten sonra sütle bebeğe geçecek mi? Ve eğer öyleyse, ona zarar verecek mi?

Emzirme sırasında soğuk algınlığı ile nasıl başa çıkacağınızı ve soğuk algınlığı, öksürük , boğaz ağrısı ve ateşi tedavi etmek için güvenli yollar nelerdir?

Soğuk algınlığınızı emzirme döneminde kendiniz nasıl tedavi edersiniz?

Emzirme döneminde soğuk algınlığı ile alınmaması gereken ilaçlar ve elbette mantıklı bir şekilde korkusuz alınabilecek ilaçlar vardır. Ancak bunlara sadece ve sadece doktorunuz karar verebilir. Bir internet yazısı ya da bir yakınınızın tavsiyesi ile sakın buna kalkışmayın.

Kesinlikle ilk ev tedavileri denemelisiniz. Ancak bu yöntemlerin etkisiz olduğu kanıtlandığında mikroplara karşı güçlü bir silah gerekebilir. Çoğu soğuk algınlığı kendiliğinden geçer.

Advertisement
Grip

Kaynak: pixabay.com

Emzirme sırasında burun akıntısı nasıl tedavi edilir?

Burun akıntısı sırasında çok fazla sıcak içecek içmeye çalışın ve genellikle tek kullanımlık mendiller kullanarak burnunuzu temizleyin. Böyle bir “tedaviden” sonra mutlaka ellerinizi yıkayın.

Mercanköşk ve soda infüzyonu rahatlatıcı ve iltihap önleyici etkiye sahiptir. Yaklaşık 1,5 litre suya, bir çorba kaşığı mercanköşk ve bir çorba kaşığı soda ekleyin. 15 dakika pişirin, başınızı bir havluyla örtün ve 5-10 dakika boyunca buharı teneffüs edin.

Diyetinizi sarımsak veya soğan ile de zenginleştirebilirsiniz. Bununla birlikte soğan ve sarımsağı tüketmeye küçük miktarlarla başlayın, çünkü çocuğunuz sütün yeni tadını kabul etmeyebilir (bu tür gurmeler olmasına rağmen).

Kötüleşen bir baş ağrısının eşlik ettiği burun akıntısının sinüzit belirtisi olabileceğini unutmayın . Bu doktora gitmenizin bir işaretidir. Burundan akıntı pürülan, yeşilimsi hale geldiğinde de tavsiye gerekir.

burun silme

Kaynak: pixabay.com

Emziren bir anne için burun akıntısı için güvenli ilaçlar

Yoğun burun akıntısı için bazı basit ajanlar faydalı olacaktır. Tuzlu su veya deniz suyu çözeltisi kullanabilirsiniz. Bu, nezle rahatsızlıklarını hafifletmek için çok iyi ve etkili bir yoldur.

Mukozal kan damarlarını daraltan burun damlaları sonrasında sulu burun akıntısı azalır. Bununla birlikte, onları dikkatli kullanın, çünkü bebeğe zarar vermemelerine rağmen, sütünüze geçebilirler.

Advertisement

Mercanköşk merhem veya A vitamini merhemi burun altındaki tahriş olmuş ciltler için iyidir.

öksürük

Kaynak: pixabay.com

Emzirirken öksürük varsa ne yapmalı?

Günde en az 2 litre sıvı içmelisiniz. En iyi içecekler maden suyu ve bitki çaylarıdır.Kuru, yorucu bir öksürük ılık süt, bal ve tereyağı karışımı ile yumuşar.

Emzirme döneminde boğaz ağrısı

Boğaz ağrısı bitkisel losyonlar tarafından hafifletilir. Adaçayı infüzyonu veya tuzlu su ile gargara yapın (yarım bardak su içine bir çay kaşığı). Boynunuzu sıcak bir eşarp ile sarabilirsiniz.

Ekşi tadı olan ürünleri, örneğin narenciye, salatalık çorbası, pancar çorbası, meyve suları yemekten kaçının – boğazı tahriş edebilirler. Yumuşak bir tada sahip, hamurlu, yaz yemeklerini seçin.Boğaz ağrınız çok şiddetli ise, yutmada zorluk yaşıyorsanız ve yüksek ateş eşlik ediyorsa, bir doktora görünmeyi ihmal etmeyiniz.

Bal ve limon, bitkisel veya homeopatik ile pastiller kullanabilirsiniz.

Ateş ve emzirme

Ateş 38 ° C’yi geçmezse , ıhlamur infüzyonu , ahududu suyu ile çay veya ballı süt için . Bir soğutma banyosu veya duş da etkili bir şekilde ateşinizi düşürecek ve sizi rahatlatacaktır. Dikkat! Su çok soğuk olmamalı, sıcaklığı vücut sıcaklığından sadece 2-3 derece daha düşük olmalıdır.

Emziren bir anne için güvenli ateş ilaçları

İbuprofen veya aspirin preparatları daha güçlü, daha uzun ve antienflamatuar bir etkiye sahiptir, ancak bunları kullanmanız (doktorunuz söylemediği takdirde) tavsiye edilmez. Aspirin kan pıhtılaşmasını etkiler, bu yüzden dikkatli bir şekilde ve sadece doktorunuza danıştıktan sonra kullanın. İbuprofen ve aspirin gibi çeşitli ilaçların kombinasyonu tavsiye edilmez, çünkü yan etkilere neden olabilir.

Ateş 38.5-39 dereceyi aşarsa veya 2-3 gün geçmesine rağmen hala ateşiniz var ise zaman kaybetmeden bri doktora görünün. Doktora mutlaka emzirdiğinizi söyleyin size uygun tedaviyi ayarlayacaktır.

Ateşi olan bir emziren annenin sütü sağlıksız olduğu için bebeğini sütten kesmesi gerektiği doğru mu?

Kesinlikle hayır! Bebeği emzikten keserseniz, daha sonra bebişinize saldırabilecek mikroplara karşı bebeğiniz iyi bir silahtan mahrum kalır. Sonuçta, emziren anne sütle birlikte bebeğe enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olan koruyucu antikorlar verir.

Advertisement


Leave A Reply