Körlük Nedir?

0
Advertisement

Körlük nedir? Körlük neden ileri gelir ve körlüğün sebepleri nelerdir? Körlük ile ilgili olarak kısaca bilgi veren yazımız.

Her hangi bir sebeple gözün eşyanın hayallerini beynin görme merkezine iletmemesi haline «körlük» denir. Göz yuvarlağı tabakalar halinde yapılmış bir organdır. Gözün saydam tabakasında ortaya çıkacak ve bu saydamlığı bozacak arızalar az, çok, körlük yaparlar. Körlük ya hiç görmemek tarzında yahut yarı körlük şeklinde olur. Yarı körlük az görme halidir. Görme sinirinin her hangi bir sebeple basınca uğraması, zedelenmesi veya harap olması tam bir körlük hasıl eder. Körlük, sebeplere ve bu sebeplerin sonuçlarına göre devamlı veya geçici olabilir.

Gözün saydam tabaka, mercek, ağ tabaka gibi kısımları ile göz sinirinde hasıl olan ağır bozukluklar devamlı körlüklere sebep olurlar.

Bu bozukluklar çarpma, ya da mikrobik sebeplerle meydana çıkabilir. Bunların ameliyatla düzeltilebilecek gibi olanları geçicidir. Ana karnında çocuğun teşekkülü sırasında gözlere tesir eden bazı arızalar dolayısı ile anadan doğma körlükler de vardır.


Leave A Reply