Fortaleza Nerededir? Fortaleza Tarihi

0
Advertisement

Fortaleza hangi ülkededir? Fortaleza ilinin özellikleri, nerededir, tarihçesi, Brezilya Fortaleza hakkında bilgi.

Fortaleza; Brezilya’nın kuzeydoğusunda liman kenti, Ceará Eyaleti’nin merkezidir. Pajeu Irmağı ağzında, Natal’ın 434 km kuzeybatısında yer alır. Eyaletin en büyük yerleşim merkezi, Belem ile Recife arasındaki en önemli liman kentidir. Ülkenin çöllük Fortaleza bölgesinde yer aldığından şubat-haziran arası dışında yağmur düşmez. Eyaletin ticaret açısından başlıca dışalım-dışsatım limanıdır. Balmumu, hurma yağı, deri, pamuk, kahve, şeker, keneotu tohumu, maden filizi, vb hammaddelerin dışsatımı, limandan yapılır. Tekstil, sabun, şeker arıtımı, başlıca endüstri dallarıdır.

1950’lere kadar güzel, küçük bir taşra kentiyken 1957’de başlatılan kalkınma programları doğrultusunda hızla gelişti. Ancak, plansız büyüme sonucu, bir gecekondu kentine dönüştü. Kentin iş merkezinin bulunduğu alan, o tarihten bu yana, yaklaşık altı kat büyüdü.

Tarih:

1609’da Portekizliler tarafından kuruldu. 1637-1654 arasında Hollanda egemenliği altında kaldı. Daha sonra yerel bir ticaret merkezi, birbirini izleyen kuraklık ve kıtlıklar yüzünden iç bölgelerden göçenler için bir sığınma yeri oldu. 1877-1879 arasındaki kuraklıkta eyalet nüfusunun yaklaşık yarısı, açlık ve hastalık gibi nedenlerle yaşamını yitirdi.


Leave A Reply