Tekir Yaylası Nerededir? Hakkında Bilgi

0
Advertisement

Tekir Yaylası nerededir? Adana Pozantı Tekir Yaylası nasıl gidilir, özellikleri, olanakları nelerdir, hakkında bilgi.

TEKİR YAYLASI

Adana – Ankara E-5 karayolunun 107. kilometresinde bulunan Tekir Yaylası, yolun her iki yakasında çok geniş bir alana kurulmuştur. Sarı sıcak kavurucu yaz günlerinde Çukurova düzlüğünden kaçmak ve yükseklerde serinlemek için yüzyıllardır kullanılan yayla, Pozantı ilçe merkezine yedi kilometre uzaklıkta. Özel aracı olmayanlar Tekir Yaylasına şehirlerarası otobüslerle veya Adana ve Tarsus yerleşimlerinden buraya yolcu taşıyan otobüs ve minibüsle ulaşabilir.

Çok büyük bir alana yayılan Tekir Yaylası, Bürücek ve Eski Konacık yaylaları ile Akça Tekir beldesinden oluşur. Birer mahalle konumundaki yerleşim birimleri, giderek otantik dokusunu yitirmiştir ne yazık ki. Çam, ardıç ve meyve bahçeleri arasında kurulmuş olan yaylada, eski görüntüsüne uygun ahşap yapıların yanında çok sayıda farklı mimari tarzın örneklerini görmek mümkündür.

Yaylada kamp yapma olanağı mevcut. Konaklamak isteyenlere önerimiz, Pozantı ilçesindeki turistik tesislerden yararlanmaları yönünde. Salaş lokantalarda taze etin tadına bakabilirsiniz. Kasap ve bakkallarda ise elle doldurulmuş yerel sucuk bulabilme şansına sahipsiniz. Bu arada çevrede Aladağ Meydan, Ağcakise, Başpmar Bıcı, Kosurga, Feke İnderesi, Karaisalı Kızıldağ, Kozan Göller, Horzum ve Çulluuşağı, Pozantı Armutoğlu, Fındılı, Belemedik, Asar, Saimbeyli Çatak, Tufanbeyli Kürebeli ve Obruk gibi başka yaylalar bulunur.

Yaylaya gelenler, kuzey ve güney olarak iki farklı bölgede yer alan iki kilometre mesafedeki Osmanlı Tabyaları ile Orman İşletme Müdürlüğünce koruma altına alınarak üretilen Yaban Keçisi Üretme istasyonunu ziyaret edebilir. Türkülere konu olmuş yayla kültürü ve geleneğiyle Tekir Yaylası, şehirden bunalanların huzura kaçış adreslerinden biridir.

Advertisement

Leave A Reply