Norwich Hakkında Bilgi

0
Advertisement

Norwich nerededir? İngiltere’de bir il merkezi olan Norwich ile ilgili olarak genel bilgilerin yer aldığı sayfamız.

Norwich, İngiltere’nin Norfolk ilinde (co-unty) ilçe (district) ve kent. Wensum Irmağının Yare ırmağı ile birleştiği yerin yukarısında yer alır. Yüzölçümü 39 kilometrekaredir.
Norwich İngiltere
Bölgenin Saksonlann denetimi altında bulunduğu dönemde Wensum Irmağının yu-kansmda bir köy olarak kuruldu. Zamanla önemli bir pazar merkezi durumuna gelen kent 1004’te Danlar tarafından yağmalandı. Norman İstilası’ndan (1066) kısa bir süre sonra, ırmak yakınlarında bir katedral ile bir Benedikten manastırı kuruldu. Katedralin, 15. yüzyıla ait 96 m yüksekliğindeki kulesi ve arkadlı avlusu ile Norman döneminden kalma apsis ve nefi hâlâ ayaktadır. Kentin doğusundaki Norman kalesi 1894’ten bu yana, Norwich okuluna bağlı sanatçıların resimleri ile çeşitli arkeolojik buluntulann sergilendiği bir müze ve sanat galerisi olarak kullanılmaktadır.

İlk beratını 1158’de alan Norwich, Flaman dokumacılann Kral III. Edward’ın teşvikiyle 1336’da kente yerleşmesinden sonra zengin bir dokumacılık merkezi durumuna geldi. I. Elizabeth’in hükümdarlığı sırasında, bölgeye Felemenkli göçmenlerin yerleşmesiyle kentin refahı daha da arttı. 15. yüzyılda, pazar meydanına egemen bir konumda bulunan Lonca Merkezi inşa edildi. Norwich 18. yüzyıldan sonra, kuzeyin hızla gelişen yeni sanayi kentleri karşısında eski önemini yitirmeye başladı. Günümüzde ülkenin başlıca ayakkabı üretim merkezlerinden biri olan kentte makine ve hardal üretimi ile basımcılık da önem taşır. Kentteki başlıca yükseköğretim kurumu Doğu Anglia Araştırmaları Merkezi’ni de kapsayan Doğu Anglia Üniversitesi’dir. (1961). Tarihsel Doğu Anglia bölgesinin ve Norfolk ilinin merkezi olan kent, aynı zamanda ülkenin başlıca tarım ve hayvancılık pazarlarından biridir.


Leave A Reply