Tavuk Şinitzel Tarifi

0
Advertisement

Tavuk Şinitzel nasıl yapılır? Tavuk Şinitzel yapmak için gerekli olan malzemeler, yapılması, pişirilmesi, tarifi.

Tavuk Şinitzel

Resimli Ayrıntılı Tavuk Şinitzel Tarifi

Malzemeler

kemiksiz derisiz tavuk göğsü (4 büyük göğüs)
1 su bardağı un
2 büyük yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntıları, galeta unu
2 yemek kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı susam (isteğe bağlı)
Tuz ve biber
Kızartma yağı
Garnitür için taze limon dilimleri

Yapılışı:

Tavuk Şinitzel

Mutfak tezgahının üzerinde iki streç film arasına tavuk etlerini yerleştirin ve incelmesi için et tokmağı ile bir miktar dövün.

Tavuk Şinitzel

Advertisement

Tezgahınıza üç geniş, derin olmayan kase ve bir büyük tabak yerleştirin. İlk kaseye un koyun. İkinci kabın içinde yumurtaları kırıp, çırpın. Üçüncü kabınızda, iyice karışana kadar ekmek kırıntıları, kırmızı biber, 1/4 çay kaşığı tuz ve susam tohumlarını (isteğe bağlı) karıştırın. Kaplanmış şnitzellerinizi yerleştirmek için de boş bir tabak ayarlayın.

Tavuk Şinitzel

Kızartmak için yeterince derin bir tavaya yağ dökün. Yağı yavaşça orta ateşte ısıtın. Yağ ısınırken, her tavuk göğsünü teker teker kaselerinize batırın – önce un, sonra yumurta, sonra ekmek kırıntısı karışımına.

Tavuk Şinitzel

Şinitzel’i kızartmak için yağı kızdırın. Yağ sıcakken, kaplanmış göğüsleri her iki tarafı altın kahverengi oluncaya kadar tek katmanlı gruplar halinde kızartın. Yağınız doğru sıcaklıktaysa, her taraf için yaklaşık 3-4 dakika yeterli olacaktır. Normal büyüklükteki bir tavada bir seferde ikiden fazla göğsü kızartmayın, yoksa yağ sıcaklığı düşecek ve şnitzeller yağ emecektir.

Tavuk Şinitzel

Advertisement

Kızarttıktan sonra şinitzelleri bir kağıt havlu üzerine yerleştirin ve fazla yağı emmesi için kurulayın. Limon dilimleri ile servis yapın.


Tavuk Şinitzel Tarifi 2

Kullanılacak Malzemeler:

4 derisiz, kemiksiz tavuk göğsü yarısı, 2 tavuk göğsü boylamasına ortadan ikiye bölünür
1 yumurta, çırpılmış
2 / 3 su bardağı kuru ekmek kırıntısı (veya galeta unu)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
6 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı taze frenk soğanı kıyılmış
1 / 2 çay kaşığı kurutulmuş dereotu

Yapımı:

Tavuk göğüslerini önce yumurtaya bulayın daha sonra ekmek kırıntılarının içine koyun. Göğüslerin ekmek kırıntıları ile kaplanmasını sağlayın.

Büyükçe bir tavada zeytinyağını kızdırın ve tavukların her iki tarafını iyice kızartın. Sonra bir tabağa koyarak ateşten alın. Tavadaki yağı boşaltın ve içine bir limonun suyunu koyun. Isınmasını sağlayın. İçine tereyağını ekleyin ve eritin. İçine frenk soğanı ve dereotu ekleyerek tatlandırın. Tavukların üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın.


Leave A Reply