Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim Sözünün Anlamı

0
Advertisement

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim Sözünün Anlamının yer aldığı sayfamız.

Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim Sözünün Anlamı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belkide en sevilen ve Türk milletine miras olarak bıraktığı en anlamlı sözlerden birisi “Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim“‘dir. Peki neden?

Çünkü insanlık tarihinin en büyük problemlerinden birisi ahlaklı ve dürüst olmayan insanların sebebiyet vermiş oldukları olaylardır. Hangi milletin hangi dönemin tarihine bakarsanız bakın mutlaka orada ahlak yoksunu birilerini mutlaka bulursunuz. Bu sebeple Türk toplumunun da ahlaklı bir yapıda olmasını dilemiştir Gazi Mustafa kemal Atatürk.

Bir çok spor dalında artık günümüzde yarışmalar yapılmaktadır. Bir çok meşhur ve başarılı sporcu da ister istemez ortaya çıkmaktadır. Ancak bu sporcular arasında bazıları hal hareket ve davranışları ile öylesine saygı durulmuştur ki bu sporcuların ahlakı davranışları spor başarılarının ötesine geçmiştir. Bunun sebebi de her ne olursa olsun disiplinli bir hayat sürüp asla ama asla haksızlıklar karşısında bu sporcuların boyun eğmemesidir. Her spor müsabakasında mutlaka bir taraf kazanır ama bir taraf kaybeder ama mutlaka dostluk kazanır.

Spor Hakkında Bilgi

Spor; bireysel ya da kolektif oyunlar biçiminde yapılan, bir yarışma temeline dayanan ve belirlenmiş kesin kurallar çerçevesinde uygulanan bedensel hareketlerin tümüne verilen addır. Spor, genelde çeşitli dallara ayrılır: atletik sporlar (atletizm, jimnastik, halter); dövüş ve mücadele sporları (boks, güreş, judo, karate, taekwondo); takım sporları (futbol, basketbol, voleybol, hentbol, hokey, rugbi, Amerikan futbolu), atlı sporlar (binicilik, at yarışları, polo, cirit); su sporları (yüzme, yelken, kürek, kano, sörf, sutopu); kış sporları (kayak, patinaj, bobsleigh, atlama, buz hokeyi); mekanik sporlar (bisiklet, motosiklet, otomobil, deniz motoru); havacılık sporları (uçak, planör, paraşüt), vb. Genel olarak spor, bedene sağlık ve sağlamlık kazandırmak amacıyla yapılır. Bunun için sistemli, disiplinli bir çalışma gerekir. Bedensel ve ruhsal yarar sağlamak için yapılmasının yanı sıra, zevk için spor yapanlara “amatör” adı verilir. “Spor”u bir geçim aracı olarak benimseyen ve bunu meslek edinmiş olanlar “profesyonel” olarak adlandırılır. Spor, bedeni geliştirme, kas ve eklemleri çalıştırma, dolaşımı hızlandırma yönlerinden sağlığa yarar sağladığı gibi, ruhsal gerginlikleri ve bellek yorgunluklarını giderme açısından da yararlıdır. Spor, özellikle 20. yüzyılda, ulusları birbirlerine yaklaştıran, toplumlar arasında dostluk ilişkileri kurulmasına yardımcı bir öğe sayılmıştır. Günümüzde spor, aynı zamanda, turizm endüstrisinin bir dalıdır. Sportif ilişkiler nedeniyle, çok sayıdaki meraklı ve taraftar için spor karşılaşmalarını izlemek üzere geziler düzenlenir.

Advertisement

Leave A Reply