Kavgam Kitabının Konusu, Özeti, Analizi, İncelemesi, Adolf Hitler

0
Advertisement

Adolf Hitler’in Kavgam isimli kitabının konusu nedir? Kavgam kitabının özeti, incelemesi, analizi, Kavgam hakkında bilgi.

kavgam

Kavgam – Adolf Hitler

“Kavgam”, Alman diktatör Adolf Hitler tarafından 1925 yılında yayınlanan bir kitaptır. Bu kitap iki cilttir ve Hitler’in 1923’te Münih Putsch’a darbe girişiminde başarısız olmasının ardından, özellikle hapishanedeyken yazılmıştır. Bu kitapta, Yahudi halkının kendi uluslarının kimliğine bir tehdit oluşturduğunu ortaya koyduğu Almanya’nın geleceği için önerilerini sunuyor.

Bu nedenle Yahudilerin tamamen yok edilmesini önerir. Ayrıca aşağı ırkların ve üstün ırkların olduğu gerçeğine de işaret ediyor ve ırkların karıştırılması konusundaki hoşnutsuzluğunu açıkça ifade ediyor. Dolayısıyla bu kitap ırkçılık ve kölelik gibi konuları ele aldığı için oldukça tartışmalı.

Kitabın özeti

Bu kitap, bu tartışmalı diktatörün siyasi ideolojisini tanımladığı bir otobiyografidir. Orada gelecekte daha iyi bir Almanya için önerilerde bulunur. Bu kitap, Almanya’daki Hitler hükümeti sırasında çok popüler oldu. Ancak 1945’te öldüğünde, kitap Bavyera eyaletinde yasaklandı.

Bu kitabın ilk cildi, Almanya’nın ve Alman Nasyonal Sosyalist İşçi Partisi’nin (Nazi Partisi) toplumunun içler acısı koşullarına ilişkin düşüncelerin ve anekdotların bir karışımından oluşuyor. Cilt 2, bu partinin ideolojisini araştırıyor.

Advertisement

Bu metinler acı bir tonla ve öfkeyle yazılmıştır ve iki cilt tekrarlıdır ve uzmanların çoğu felsefi veya edebi bir niteliğe sahip olmadıklarını belirtir. Ancak oldukça tartışmalı bir yazar tarafından yazılan tarihi olaylara ait oldukları için, bir diktatörün karanlık tarihini yeniden inşa etmek için okuyucu tarafından değer görür.

Bu anlamda kitap, Hitler’in sahip olduğu eğitimi ve ideallerini anlatarak başlıyor. Bu, Braunau şehrinde doğdu. Aile, Linz’e yerleşmeden önce farklı zamanlarda taşınmak zorunda kaldı. Hitler genç bir adamken iyi bir öğrenciydi ama akranlarıyla sürekli kavga ediyordu. Bu kitapta Hitler, kendisinin çok iyi bir konuşmacı olduğuna dikkat çekiyor. Ancak babası onu asla gelişmeye teşvik etmedi. Hitler resimde de çok başarılıydı ve bu yüzden resimde uzmanlaşmak için Viyana’daki sanat akademisine başvurdu, ancak yeteneği mimariye daha uygun olduğu için reddedildi.

Daha sonra Hitler Münih’e taşındı ve daha sonra Nazi partisi olacak olan Nasyonal Sosyalist Parti’ye müdahale etti. Hitler, bazı ırkların diğerlerinden daha üstün olduğu, iyi tanımlanmış bir ırk hiyerarşisi olduğunu savunuyordu.

Bu anlamda, “Kavgam” onun deneyimiyle ilgili seçilmiş bölümlere ayrılmıştır. Kuzey Avusturya’daki ilk yıllarını ayrıntılarıyla anlatırken babasının karakterinden ve vatanseverliğinden bahsediyor. Ancak, onu memuriyette kariyer yapması için birçok kez ikna etmeye çalıştığı için büyük bir kırgınlık görebilirsiniz.

Öte yandan kendisini Alman milliyetçisi fanatiği olarak gördüğü gençliğini gururla Milli Marşı söyleyerek anlatır. Habsburg İmparatorluğu içindeki ırkların birleşiminden nefret ediyordur. Hitler her zaman Aşağı Bavyera’ya özgü Alman lehçesini konuşuyordur, bu da Birinci Dünya Savaşı’ndan önce Bavyera’nın başkenti Münih’e taşınmasını çok kolaylaştırdı. Burada alçakgönüllülükle bir sanatçı olarak hayatını kazanır. Bu savaş öncesi dönemi, hayatının en mutlu yılları olarak tanımlıyor.

Kitabın Analizi

Hitler, özellikle Yahudilere karşı olumsuz bir bakış açısı sergiliyor ve onların soğuk kalpli, yalancı, fırsatçı, hesapçı olduklarını ve Alman kimliğine tam bir tehdit oluşturduklarını belirtiyor. Benzer şekilde, Yahudi halkının sosyal demokrasi ve Marksizm gibi istenmeyen hükümet biçimlerini dağıtarak gizlice dünyayı fethetmeye çalıştığını savunuyor. Yahudi çatışmasının beyazlar tarafından yönetilen safkan bir Alman devleti kurarak çözülmesi gerektiğini savunuyor.

Advertisement

Bu nedenle, bu diktatör, Aryan ırkının Almanya’nın ötesine yayılmasını önermektedir. Ve Almanya’nın doğusundaki toprakları, özellikle Polonya ve Rusya’yı fethetmek için militarist bir dış politika düzenlemeye başlar. Dolayısıyla bu toprakların Slav sakinlerinin öldürülmesi, köleleştirilmesi veya sınır dışı edilmesi ya da Alman Hitler devletine yer açılması gerekecektir.

Son olarak “Kavgam”, ırkçı idealleriyle tüm dünyayı fethetmeye çalışan ve Alman kimliğine tehdit oluşturan şeyi yok etmesi gerektiğini düşündüğü bir Alman diktatörün vizyonunu gösteriyor.

Bu nedenle Hitler, Yahudilerin yok edilmesini teşvik eden Nazi hareketi için çok önemli bir figürü temsil ediyor. Bu kitap anti-Semitizm, ırkçılık, militarizm ve Alman milliyetçiliği gibi faşist Hitler devletine uygun felsefeler oluşturan ve milyonlarca Yahudi’nin soykırıma uğramasına neden olan farklı tartışmalı konuları gündeme getiriyor.

Dolayısıyla bu kitap, ırkının saf olduğunu düşünen ve kendini üstün gören bir adamın hayatının bir kanıtıdır. Bu nedenle mücadelesi, milleti için tehdit oluşturan her şeyi ortadan kaldırmaktı ve Yahudileri aşağı bir ırk olarak gördüğü için gizlice fethetmeye çalıştığı ırkçılığa ve Yahudilerin tamamen reddedilmesine dayalı bir yaşam modeli yerleştirmek istedi.


Leave A Reply