Sırtta Taşıma Oyunu Nasıl Oynanır?

0
Advertisement

Sırtta Taşıma Oyunu Nedir? Sırtta Taşıma Oyunu nasıl oynanır, kuralları nelerdir, hakkında bilgi.

Bu yarış, pikniklerde ve açıkhavada düzenlenen tatil eğlencelerinde yapılır. Oyunun bir avantajı da, büyüklerle çocukların bir arada eğlenebilmesidir. (Ancak, büyük bir olasılıkla büyükler çocuklardan çok daha önce yorulup kalacaklardır).

Parti ve festival oyunlarının çoğu gibi, sırtı yüklü yarış da salt eğlence için yapılır. Bu eğlenti, yarışçılara olduğu kadar seyircilere de yöneliktir. Çoğu kez, en gülünç durumda yarışı kaybedenler, en hızla bitiş noktasına varanlardan daha büyük alkış toplarlar.

Hatta, bunlara gülünçlük birincisi olarak simgesel bir ödül de verilir. Koşu sırasında yarışmacıların karşılaştıkları zorluklar, kahkahalara yol açarsa da, yarışın en gülünç yanı, sırtta taşınan çocuğun bir yarışmacıdan ötekine aktarılması sırasındadır. (Kurala göre, çocuğu düşürmeden birbirine aktarmak gerekir).

SIRTI YÜKLÜ YARIŞ NASIL YAPILIR?

Açık bir yerde, 300-500 m lik bir oyun alanının sınırları işaretlenir. Çeşitli takımlara ayrılmış olan yarışmacılar, başlama çizgisine sıralanırlar. Her takım ya bir çocuğu, yada zayıf birini seçerek sırtına alır.

Advertisement

Yarış başlamadan önce, yükler, takımdaki koşucunun sırtına iyice yerleşmiş olmalıdır. Sırta binen, genellikle kollarını koşucunun boynuna dolar. Koşucu da sırtındakinin bacakları altından kendi kollarını geçirerek onu sağlamca tutar.

Hakem başlama düdüğünü çalınca, koşucular, bitiş noktasına doğru hızla koşmaya başlar. Geri gelerek başlangıç çizgisine vardıkları anda, sırtlarındaki yükü takımlarının ikinci koşucusuna devrederler.

Yarışı daha zorlaştırmak için, oyun alanına çeşitli engeller konur. Sırtında yükle koşan yarışmacının bir dereyi geçmesi, taş duvardan atlaması veya alçakta duran bir sırığın altından sürünmesi gerekebilir. Oyunu düzenleyenler, bazen kendileri de engeller koyabilir ve yarışmacının bir yandan koşarken, öte yandan bir fıçıyı yuvarlamasını ya da bir yokuştan çıkılıp inilmesini isteyebilirler.

Hiç kuşkusuz, bu koşullar çelimsizlere göre değildir. Yarışmaya konulan engeller, olabildiğince gülünç sonuçlar yaratacak biçimde düzenlenir. Seyircilerin kahkahaları ve alayları, yarışmacıların moralini bozmamalıdır. Gülerken sırtındakini düşüren yarışmacılar, soluk aldıktan sonra, yüklerini yeniden sırtlanıp yarışı sürdürebilirler.


Leave A Reply