Yavrularını Keselerinde (Ceplerinde) Taşıyan Hayvanlar ve Annelikleri

0
Advertisement

Bazı hayvanlar yavrularını keselerinde taşıyor. İşte bu yavrularını keselerinde yani ceplerinde taşıyan hayvanlar ve annelikleri.

Yavrularını Ceplerinde Taşıyan Hayvanlar

kanguru

Kaynak: pixabay.com

KANGURU

Kangurular Avustralya, Yeni Gine ve onlara yakın adalarda bulunur. Birçok kanguru türü vardır. Bunların çoğu çayırlarda, çok azı da ağaçlarda yaşar. Kangurular çoğunlukla bitkilerle beslenir. Kanguruların sıçramaya uygun, ince ama güçlü arka bacakları vardır. Kuyruklarıyla vücutlarını desteklerler. Yavru kanguru doğduktan sonra yaklaşık dört ay annesinin kesesinden çıkmaz.


opossum keseli sıçan

Kaynak: pixabay.com

OPOSSUM

Opossumlar Kuzey ve Güney Amerika’da bulunur. Birçok opossum türü vardır. Bunların çoğu ağaçlarda yaşar. Kuyrukları tüysüz ve uzundur. Ağaçlara tırmanırken kuyruklarından yararlanırlar. Opossum yavruları en az yetmiş gün annelerinin kesesinde kalır ve burada annelerinden süt emer. Keseden çıktıklarında anneleri onları bir süre sırtında taşır. Opossumlar böcek, yılan, meyve gibi pek çok farklı şey yiyebilir.


koala

Kaynak: pixabay.com

KOALA

Koala çoğunlukla Avustralya’nın doğusunda bulunan bir keseli türü. Koalalar okaliptüs ağaçlarında yaşar ve bu ağacın yapraklarıyla beslenir. Koalalar güçlü pençeleri ve ayaklarıyla ağaçların dallarını sıkıca kavrar. Yalnızca birkaç tür okaliptüs ağacının yapraklarıyla beslendiklerinden bazen yiyecek bulmakta zorlanırlar. Yavru koala yaklaşık yedi ay annesinin kesesinde kalır. Keseden çıktığında annesi onu bir süre sırtında taşır.


tazmanya canavari

Kaynak: pixabay.com

TASMANYA CANAVARI

Tasmanya canavarı, Avustralya’nın Tasmanya adasında bulunan bir keseli türü Tasmanya canavarları genellikle ormanda yaşar. Kuşları, küçük memelileri ve ölü hayvanları yiyerek beslenirler. Tasmanya canavarının büyük dişleri ve güçlü bir çenesi vardır. Tasmanya canavarı olarak adlandırılmasının nedeni ürkütücü görüntüsü, hırlaması ve saldırgan davranışlarıdır. Tasmanya canavarı yavruları yaklaşık beş ay annelerinin kesesinde kalarak süt emer.


Keseli Fare

Kaynak: pixabay.com

KESELİ FARE

Kalın kuyruklu keseli fare Avustralya’da bulunan bir keseli türü. Çayırlarda ve çorak arazilerde yaşar. Genellikle böceklerle ve küçük omurgalılarla beslenir. Kalın kuyruklu keseli fare yavruları yetmiş gün boyunca annelerinin kesesinde kalır ve süt emer.

Advertisement

vombat

Kaynak: commons.wikimedia.org

TASMANYA VOMBATI

Vombatlar Avustralya’da ve Avustralya’nın Tasmanya adasında bulunur. Üç vombat türü vardır. Vombatlar genellikle ormanlık ve dağlık bölgelerde yaşar. Dişleri ve pençeleriyle toprağı kazarak yeraltında karmaşık yuvalar yaparlar. Bitkilerle beslenirler. Yavru vombatlar en az beş ay annelerinin kesesinde kalır ve süt emer.


kowari

Kaynak: commons.wikimedia.org

KOVARİ

Kovari Avustralya’nın çorak bölgelerinde ve çöllerinde yaşayan keseli türü. Kovariler böcek, örümcek, kertenkele ve benzeri canlıları yer. Kuyruğunun uç kısmında uzun siyah kıllar vardır. Gündüzleri yeraltındaki yuvasında geçirir, geceleri dışarı çıkar. Yavru kovariler yaklaşık otuz gün annelerinin kesesinde kalır ve süt emer.


Leave A Reply