Tutum yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) konulu boyama çalışmaları, etkinlikleri. Yerli Malı boyama sayfaları.
Yerli Malı Meyve Sebze Boyama Sayfası
Her gün kullandığım eşya ve araçlar ülkemizde üretildiği gibi başka ülkelerden de gelmektedir. Başka ülkelerden getirilen mallar için o ülkeye döviz (yabancı para) ödemekteyiz. Yerli üretim eşya kullandığımız zaman ise harcadığımız paranın tümü ülkemizde kalmaktadır.
Geri dönüşüm boyama sayfası
Ülkemizin çıkarlarını düşünerek alış-veriş yaparken, her zaman yerli malları tercih etmeliyiz. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası bu nedenle düzenlenmiştir. Bu haftanın kutlanmasıyla ulusça tutumlu olmayı, tasarrufu, yerli malların kullanılmasını özendirmeyi öğrenmeliyiz.
Yerli Malı Sepeti Boyama Sayfası
Yerli mallarını kullanmakla, ülkemizde üretilenlerin daha çok satışına da yardımcı olmuş oluruz. Böylece bu malları üreten iş yerleri, fabrikalar daha fazla çalışıp üretim yapmış olurlar. Daha fazla fabrika, iş yeri açılması ile, bu yerlerde daha çok sayıda elemanın görev alması sağlanabilir. Böylece kalkınma amacımızın gerçekleşmesine ulus olarak katkıda bulunmuş oluruz.
Bugün birçok eşya üreten fabrikalarımızın varlığını Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’na borçluyuz. Bu haftanın kutlanması ulu önder Atatürk’ün önerisiyle olmuştur. 1930 yılında Atatürk, yaptığı bir konuşma ile konunun önemini belirtmiştir.
Yerli Malı Haftası Boyama Sayfası (Ürünlerimiz)
Tutumlu olmak, sadece kullandığımız eşyaların iyi korunması ile sağlanmaz. Günlük hayatımızda, zamanımızı da iyi değerlendirmeliyiz. Böylece artan boş zamanlarımızı daha yararlı konulara ayırabiliriz.
Zaman da para kadar kıymetlidir. Atalarımız boş yere “Vakit nakittir” dememişlerdir.
Ayrıca kullandığımız eşyalarda da tutumlu olmalıyız. Defterlerİmizr, kitaplarımızı temiz tutmalıyız. Okulumuzun eşyalarını da kendi eşyamız gibi dikkatli kullanmalıyız.
- * Para da su gibidir; tutmazsan akar gider.
- * İşten artmaz, dişten artar.
- * Toprağı işleyen, ekmeği dişler.
- * Ata malı mal olmaz, kendin kazanman gerek.
- * Bugün işten kaçma, yarın avuç açma.
- * Bütün acılara dayanılır; yeter ki ekmeğin olsun. (Cervantes)
- * Ak akçe karagün içindir.
- * Asıl büyük israf, ömrün boşa harcanmasıdır.
- * Hem para harcayan, hem de para biriktiren adama ne mutlu. (S. Johnson)
- * Vakit nakittir.
- * Güvenme varlığa, düşersin darlığa.
- * Zaman öldüren, yaşamını öldürür.
- * Ayağını yorganına göre uzat.