Deccal Kimdir?

0
Advertisement

Deccal kimdir? Deccal’ın özellikleri nelerdir? Deccal ne zaman çıkacak, neler yapacak, Deccal hakkında bilgi.

deccalDeccal; Kıyametin büyük alametlerinden birisi de ahir zamanda meydana çıkacak ve insanları Allah’ın yolundan döndürmeye çalışacak olan Deccaldır. Deccal son derece yalancı, “Sağ gözü salkımından fırlamış üzüm tanesi gibi sakat” bir kimsedir. Tanrılık davasında bulunarak çevresindekileri kandırmaya çalışacaktır.

Deccal Yahudilerle beraber olacak ve Hz. İsa’ya karşı savaşacaktır. Ancak Hz. İsa, Allah’ın yardımıyla Deccal’ı öldürecektir.

Kur’an-ı Kerim’de Deccal kelimesi geçmemekte, fakat Hadislerde O’ndan bahsedilmektedir. Bir hadis-i şerifte Peygamberimiz:

“Deccalın ayak basmadığı yer yoktur. Yalnız Mekke ve Medine müstesnadır. Mekke ve Medine yolları arasında, onları Deccal’ın şerrinden koruyacak melekler bulunur.” buyurmuştur. Bir başka hadiste ise onun büyük bir fitne olduğu belirtilerek:

“Adem aleyhisselamın yaratıldığı zamandan itibaren, kıyamete kadar Deccal’ın şerrinden daha büyük bir fitne olmamıştır.” buyurulur.

Advertisement

Deccal’in Şerri

Peygamberimiz buyurdu ki:
“Ahir zamanda Deccal çıkacak; yanında bir su, bir de ateş bulunacaktır. Fakat halkın soğuk su sandığı yakıcı bir ateştir. Ateş sandığı da soğuk, tatlı bir sudur. Deccal’ın zuhûru zamanında sizden her kim ona yetişirse, ateş suretinde gördüğü tarafta bulunsun; çünkü o tatlı, hoş bir sudur.” (Buhari-Mûslim).

Peygamberimiz buyurdu ki:

“Deccal’ın ayak basmadığı bir belde yoktur. Yalnız Mekke ve Medine müstesnâdır.” (Müslim).

Peygamberimiz buyurdu ki:

“Muhakkak halk, yani müminler, Deccal’ın şerrinden dağlara kaçacaklardır.

Advertisement

“Âdem’in yaratıldığı zamandan itibaren, kıyamete kadar, Deccal’ın şerrinden ¿aha büyük bir fitne olmamıştır.” (Müslim).

Peygamberimiz buyurdu ki:

“Deccal, Allah katında en hakir mahluktur. Onun yaptığı hakikat değil, hayalden ve göz boyamaktan ibarettir. Müminler sebat ederler, kafirler saparlar.” (Buhari-Mûslim)


Leave A Reply