Gerekliyi Gereksizken Saklamalı Anlamı

0
Advertisement

Gerekliyi Gereksizken Saklamalı atasözü ne anlama gelir, ne demektir, ne anlatılmak isteniyordur, hakkında yazı.

GEREKLİYİ, GEREKSİZKEN SAKLAMALI.

Hiç işimize yaramayacağını sandığımız her hangi bir eşya, araç, bakarsınız bir gün gerek olabilir. Onun için işimize yaramıyor diye böyle şeyleri atmayalım, bir köşeye koyalım. Gerektiği zaman, alıp kullanırız.

Evimize birçok eşya, araç girer. Bunları kullandıktan sonra, genellikle kaldırıp çöp sepetine atarız. Diyelim, öğretmenimiz ödev verdi. Ödevi yapmak için birkaç renkli kaleme gereksinmemiz var. Gidip alırız, ödevimizi yaparız. Sonra da bu kalemleri artık işleri bitti diye bir tarafa atarız; zamanla yitip gider. Oysa, o renkli kalemler, başka bir zaman da gerekli olabilir. Belli, yitip gitmeyecek bir yere koymuş olsak, yine işimize yarar. Boş yere, para harcamayız.

Bunun gibi, neler yitip gitmiyor. Silgiler, kâğıtlar, kitaplar, iğneler, iplikler… Çöp sepetine atılan, çürüyüp giden pek çok şey, gün gelir, nasıl da aranır. Zararı yok, gider yenisini alırız demeyin. Ya paramız yoksa almaya?

Para da öyle değil mi? Gün kazanıp gün yiyen, yarınını düşünmeyen insanlar da aynı duruma düşerler. Çalıştığımız, sağlıklı olduğumuz zamanlarda, gereksiz yere harcadığımız paralar biriktirilirse, dara düştüğümüz zamanlarda kullanılsa daha iyi olmaz mı?

Şu anda bize gerekli olmayan bir eşyanın, aracın, gelecekte gerekli olabileceğini unutmayalım.

Advertisement

Leave A Reply