Göğüs Güzelliği İçin Bakım İpuçları

0
Advertisement

Güzel ve sağlıklı göğüslere sahip olmak için dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Göğüs bakımı için yapılabilecekler nelerdir, ipuçları.

Göğüs Güzelliği İçin Bakım İpuçları

Hanımların kendi aralarındaki dertleşmelerinden de anlaşılacağı gibi, güzel göğüslere sahip olmak gerçekten bir mesele. Doğrusu onların bu meselelerine çare bulmaya kalkışmak da, başlı başına, ayrı bir mesele. Çünkü hem gücendirmeyeceksiniz, hem de gerçeği söyleyeceksiniz. Kabul etmek gerekir ki, şarlatanlar tarafından en çok istismar edilen konuların başında, kadınların göğüs güzelliği gelir. Onları şimdi unutalım ve biz burada mümkün olanla, mümkün olmayanı ayırmaya çalışalım.

Mümkün Olanlar..

GÖĞÜSLERİN FAZLA İRİLEŞMESİNE ENGEL OLMAK:

Önemli olduğu halde pek az bilinen başlıca göğüs güzelliği kaidelerinden biri de, göğüslerin zayıflamaya mecbur bırakılmamasıdır. Göğüslerin zayıflaması, bir daha düzeltilmeyecek şekilde sarkmalarına sebep olur. Zayıflamamaları için de, tahmis edeceğiniz gibi, önce fazla gelişip irile§memelerini temin etmek şart. Oysa 15 yaşına doğru genç kızların gelişip şişmanlamaya başladıkları çağda, ne yazık ki büyük çoğunluğunun başına bu olay gelmektedir. İlerde bir manken siluetine sahip olsalar da, göğüslerinin irilik ölçüsünü kaçıranlar, asla güzel göğüslere sahip olamayacaklarını bilmelidirler…

Görülüyor ki, mesele ciddi ve önemli ve bu konuda annenin büyük sorumluluğu bulunuyor. Ne yazık ki kızını dişlerini fırçalamadığı için paylamaktan geri kalmayan anneler, sütyen giymediklerini gördükleri zaman, akıllarına getirip de bir çift söz etmezler. Kızınızın göğüslerinin irileşmesine engel olmak son derece basittir. Günümüzde genç kızların büyük çoğunluğu nedense rejim meraklısı ve ağızlarına bir lokma ekmek atmaktan ödleri patlıyor. Kızınızın iştahında anormal bir açıklık ve düzensizlik görüyorsanız, tercihen doktora baş vurmanız gerekebilir. Kendisine belli etmeden gıda rejimini kontrol etmek şarttır. Meselâ yemeklere bol yeşil salata veya diğer çiğ sebzelerle başlatın. Masaya pek az ekmek koyun.

sütyen

Advertisement

KENDİ AĞIRLIĞINI TAŞIMASINA YARDIM ETMEK

Yine annelerin sorumluluğunun çok büyük olduğu bir vaka daha. Zayıflamadan sonra göğüslerin ikinci derecedeki düşmanı da kendi ağırlığıdır. Bu sebeple göğüsler şekillenir şekillenmez sütyen takmak şarttır. Özel surette genç kızlar için hazırlanmış sütyenler de mevcuttur. Bunlar hafif olup, yeni doğan memeleri sıkmaz. Bu sebeple sutyeni sık sık yenilemek gerekir.

Kızınızın ayağının şeklini, kendisine küçük ayakkabı giydirerek nasıl bozmak istemezseniz, göğüslerinin durumunun da aynı olduğunu kabul edin. Göğüsleri ezilmeye başlamışsa ve şimdiden alt bölümünde bir kat varsa, çoktan geç kaldığınızı bilin. İyi bir sutyen dikkatle seçilmelidir. Sizlere sert kumaşlı sutyenler tavsiye etmeyeceğiz. Supl, göğüslerin biçimini kavrayacak ve gerektiği gibi saracak modelleri tercih edin. Bu sütyenlerinizi ille de ölçü üzerine yaptıracaksınız demek değildir. Mevcut üç tip göğüs vardır ve imalâtçılar bu tiplerin çeşitleri üzerinde çalışıp modellerini meydana getirirler.

göğüs hareketleri

GÖĞÜSLERİ TUTAN KASLARI GELİŞTİRMEK:

Doğrudan doğruya göğüsler üzerine tesir edecek jimnastik yoktur, Fakat omuzlar ve göğüs kaslarını jimnastikle geliştirebilirsiniz. Başlı başına memeler kaslı değildir, fakat onu tutan ve çevreleyen kaslar çalıştırılabilir. Bu hareketlerin en faydalısını yarım kiloluk halterlerle yapabilirsiniz. İşte evinizde yapacağınız jimnastik hareketlerinden bazıları:

— Kollarınızı vücudunuzun yanına sarkıttıktan sonra, halter omuzlarınızın hizasına gelecek kadar ve sâdece dirseklerinizi bükerek kaldırın. Oldukça hızlı bir şekilde ve günde 20-30 defa tekrarlanabilir.

— Ellerinizi omuzlarınıza koyup, dirseklerinizi yere paralel getirin ve sertçe omuzlarınızı geri çekin. On defa tekrarlayın.

Advertisement

— Aynı hareketi kollarınızı açarak yapın. Göğüsler için gerekli ve en faydalı spor yüzmedir. Çünkü kol hareketleri, omuz kaslarını çalıştıracak, ayrıca göğüsleriniz su içinde rahatça alttan tutulacaktır.

GEÇİCİ BİR SÜRE İÇİN GERGİNLEŞTİRMEK

Soğuk duşların göğüs üzerinde ancak geçici bir tesiri olabilir. Yuvarlak hareketlerle göğüslere buz kalıplarının sürülmesi de öyle. Soğuk su duşları, bir bakım yoludur. Mucizeler beklemeyin. Hazır satılan tonikler de geçici bir tesir gösterirler. Hatta hormon ve plancenta ihtiva etseler bile. Fakat bu geçici tesirler de ihmal edilmemelidir. Hele göğüsleriniz henüz pek az aşınmıştı.

Bu arada memelerinizin cildine de büyük özen gösterin ve yüzünüz gibi bakın.

Annelik, göğüslerinizi aşındırmamalıdır. Fakat bir değişiklik yaratacağını da kabul etmek gerekir. Mesela gelişmemiş memeleri geliştirebilir. Süt geldikten sonra, fazla sütü göğüslerinizde tutmayın. Çatlamalara engel olmak için yumuşatıcı kremler kullanın.

Göğüslerinizi güzelleştirmek için baş vuracağınız son çare, estetik cerrahi olabilir. Zamanımızda, bu alanda büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. Fakat onun da son derece pahalı bir yol olduğunu ve herkesin masrafın büyüklüğüne katlanamayacağını bilin.

Mümkün Olmayan…

Yukarıda söylediklerimiz göğüslerinizi az veya çok güzelleştirilebilir. Fakat sihirli bir kremle üç hafta içinde her şeyin düzeleceğini sakın sanmayın.


Leave A Reply