Bactroban Krem Nedir? Ne İçin ve Nasıl Kullanılır? Yan Etkileri Nelerdir?

0
Advertisement

Bactroban Krem ne için kullanılır, ne işe yarar? Bactrobanın yan etkileri ve kullanım şekli nasıldır? Bactroban neyi tedavi eder, hakkında bilgi

Bactroban

Bactroban

Kullanımları

Mupirosin, bazı cilt enfeksiyonlarını (impetigo gibi) tedavi etmek için kullanılır. Bir antibiyotiktir. Bazı bakterilerin büyümesini durdurarak çalışır.

Bactroban % 2 Topikal Merhem nasıl kullanılır?

Mupirosin kullanmaya başlamadan önce prospektüsü okuyun. Herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Bu ilacı sadece ciltte kullanın. Önce etkilenen alanı temizleyin ve kurulayın. Daha sonra, genellikle günde 3 kez, doktorunuzun yönlendirdiği bölgeye az miktarda merhem sürün. Tedavi edilen bölgeyi bir bandajla kaplayabilirsiniz.

En iyi şekilde yararlanmak için bu ilacı düzenli olarak kullanın. Birkaç gün sonra belirtiler kaybolsa bile, belirtilen tam süre boyunca kullanmaya devam edin. İlacın çok erken durdurulması, enfeksiyonun geri dönmesine neden olabilir.

Advertisement

Bu ilacı, doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe gözleriniz, burnunuz, ağzınız veya hasarlı veya kırık cildin geniş bölgelerinde kullanmaktan kaçının. Yanlışlıkla gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza sokarsanız, bol suyla iyice durulayın.

Durumunuz 3 ila 5 gün içinde düzelmezse doktorunuza söyleyin.

Yan etkiler

Doktorunuzun bu ilacı reçete ettiğini unutmayın, çünkü size olan yararın yan etki riskinden daha büyük olduğuna karar vermiştir. Bu ilacı kullanan birçok insanın ciddi yan etkileri yoktur.

Nadiren de olsa, bu ilacı kullandıktan sonra hafif yanma veya batma meydana gelebilir. Ciddi yanma, batma veya tahrişiniz varsa, bu ilacı kullanmayı bırakın ve hemen doktorunuza bildirin.

Bu ilaç nadiren bir tür dirençli bakteri nedeniyle ciddi bir bağırsak durumuna (Clostridium difficile ile ilişkili ishal) neden olabilir. Bu durum tedavi sırasında veya tedavi durduktan haftalar ila aylar sonra ortaya çıkabilir. Gelişirse derhal doktorunuza söyleyin: durmayan ishal, karın veya mide ağrısı / kramp, dışkıda kan / mukus.

Bu semptomlardan herhangi birine sahipseniz, anti-ishal veya opioid ilaçları kullanmayın, çünkü bu ürünler onları daha da kötüleştirebilir.

Advertisement

Bu ilacın uzun süre veya tekrarlanan süre boyunca kullanılması, mantar veya mayadan kaynaklanan yeni bir cilt enfeksiyonuna neden olabilir. Yeni bir enfeksiyon belirtisi fark ederseniz veya mevcut enfeksiyonunuz düzelmezse veya kötüleşirse derhal doktorunuza bildirin.

Bu ilaca çok ciddi bir alerjik reaksiyon nadirdir. Bununla birlikte, aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi bir alerjik reaksiyon belirtisi fark ederseniz hemen tıbbi yardım alın: döküntü, kaşıntı / şişme (özellikle yüz / dil / boğaz), şiddetli baş dönmesi, nefes darlığı.

Bu olası yan etkilerin tam bir listesi değildir. Yukarıda listelenmeyen diğer etkileri fark ederseniz, doktorunuza veya eczacınıza başvurun.

Önlemler

Mupirosin kullanmadan önce, alerjiniz varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyin. Bu ürün, alerjik reaksiyonlara veya diğer sorunlara neden olabilecek aktif olmayan bileşenler (bazı markalarda bulunan polietilen glikol gibi) içerebilir. Daha fazla bilgi için eczacınızla konuşun.

Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza tıbbi geçmişinizi, özellikle de böbrek hastalığınızı (polietilen glikol içeren bir mupirosin markası kullanıyorsanız) söyleyin.

Ameliyattan önce doktorunuza veya diş hekiminize kullandığınız tüm ürünler (reçeteli ilaçlar, reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ürünler dahil) hakkında bilgi verin.

Hamilelik sırasında, bu ilaç sadece açıkça ihtiyaç duyulduğunda kullanılmalıdır. Riskleri ve faydaları doktorunuzla tartışın.

Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirmeden önce doktorunuza danışın.

Etkileşimler

İlaç etkileşimleri ilaçlarınızın çalışma şeklini değiştirebilir veya ciddi yan etki riskinizi artırabilir. Bu belge olası tüm ilaç etkileşimlerini içermemektedir. Kullandığınız tüm ürünlerin bir listesini tutun (reçeteli / reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ürünler dahil) ve doktorunuzla ve eczacınızla paylaşın. Doktorunuzun onayı olmadan herhangi bir ilacın dozunu başlatmayın, durdurmayın veya değiştirmeyin.


Leave A Reply