Beşikten Mezara Kadar İlim Öğreniniz Açıklaması, Hakkında Yazı

0
Advertisement

Hz. Muhammed’in Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz sözü ile ne anlatılmak istenmiştir, sözün anlamı, açıklaması ile ilgili yazı.

kitap okumak

Kaynak: pixabay.com

BEŞİKTEN MEZARA KADAR İLİM ÖĞRENİNİZ.
(Hz. Muhammed)

Öğrenmenin yaşı yoktur. Doğduğunuz andan başlar, ölünceye değin sürer. İnsan, sürekli araştıran, öğrenen bir varlıktır. Doğduktan sonra yakın çevremizi; annemizi, babamızı, kardeşlerimizi evimizi öğrenmeye başlarız. Evimizdeki araçları, eşyaları tanırız, öğreniriz. Sonra sokağa çıkar, bizim gibi başka çocuklar tanır, onlarla arkadaş olur, oyunlar oynarız. Derken, yakın çevremiz, gittikçe genişler. Mahallemizi, kentimizi, köyümüzü öğreniriz.

İlköğretim, bilgilerimize yeni bilgiler katar. Okuduğumuz kitaplarla dünyamızı; dünyamızın üstünden yaşayan irili ufaklı ülkeleri; ülkelerin özelliklerini öğreniriz.

İlköğretimi lise, onu başka okullar izler. Bilgilerimiz, sezgilerimiz, gözlemlerimiz arttıkça artar. Öğrendiklerimizle yetinmeyiz; daha başka bilgiler peşinde koşarız…

Ya da ilköğretimden sonra bir işyerine girer, bir ustalık öğreniriz. Berber, terzi, ayakkabıcı, demirci, saatçi, kitapçı, dokumacı… oluruz. Sıradan bir usta olmak, bizi doyurmaz. Yaratıcı, yenilikler yapıcı bir aşamaya yükselmek isteriz…

Demek oluyor ki, bilimsel konularla uğraşmak, bilimin ortaya koyduğu doğruları öğrenmek, belli bir yaşta başlayıp belli bir yaşta sona ermez. Yaşam boyu sürüp gider.

Advertisement

Bilimin Harikaları

Bilimsel gelişme çağıdır. Bilim tarafından birçok harika keşif ve icat yapılmıştır. Onun yardımıyla artık imkansız şeyler bile mümkün hale geldi. Bilimin en büyük harikalarından biri elektriğin icadıdır. Elektrik büyük bir güç kaynağıdır. Hayranlarımızı harekete geçirir, yemeğimizi pişirir, evlerimizi ve dükkanlarımızı aydınlatır ve makinelerimizi çalıştırır. Hayatın her alanında devrim niteliğinde bir değişim meydana getirdi. Bilim bize bağlı kalmamız için cep telefonları, telefonlar vb. gibi faydalı şeyler verdi. Bilim, tarım alanında harikalar yarattı, çiftçiler yetiştirmek ve daha fazla gıda, mahsul, meyve vb. yetiştirmek için bilimsel araçlarda. Otobüs, araba, tren, uçak ve gemi gibi ulaşım araçları da bilimin katkısıdır. Bugün dünyanın herhangi bir yerine birkaç saat içinde ulaşabiliyoruz. Tıp bilimi büyük ilerleme kaydetti.

Engellilere bacak, kulak, göz vermiştir. Eğlence için insana radyo, televizyon, sinema ve resimler vermiştir. Bilim bize bilgisayar ve bilgi teknolojisi verdi. Nükleer enerji de bir bilim harikasıdır. Bütün bunlar bilimin harikalarından bazıları.


Leave A Reply