Volverin Nedir? Nasıl Bir Hayvandır? Özellikleri

0

Volverin nedir, nasıl bir hayvandır? Volverinler nerede yaşar, özellikleri nelerdir, neye benzerler? Volverin hayvanı hakkında bilgi.

Volverin Nedir? Nasıl Bir Hayvandır? Özellikleri

Volverin ayı benzeri görünmesine rağmen çakal ile yakından akraba orta büyüklükte bir memelidir. Volverin büyüklüğüne kıyasla çok büyük bir güce sahip bir hayvandır.



Volverin

Volverin, Kanada, Avrupa, Kuzey Amerika’nın bazı bölgelerinde ve Kuzey İrlanda’nın dağlık bölgelerinde ve yoğun ormanlarda yaşar. Volverin’in yiyecek ararken ovalar ve tarım arazileri gibi daha açık alanlara da girdiği bilinmektedir.

Volverin genellikle küçük hayvanların bol olduğu yaz aylarında fareleri, sıçanları ve diğer küçük memelileri, kuşları ve yumurtaları yer. Ancak kış mevsimi boyunca, karlar toprağı kapladığında, koyun ve geyik gibi daha büyük hayvanları avlama eğilimindedir. Volverinin kendisinden çok daha büyük hayvanları avlayabildiği ve öldürebildiği bilinir.

Volverin, büyük kemiklerini ezmek ve Kuzey Kutbu kışında dondurulmuş etleri yemek için büyük dişlerini ve güçlü çenelerini kullanır. Volverine ayrıca, avını yakalamak ve kendisini avcılardan ve diğer volverinlerden savunmak için kullandığı uzun, keskin ve güçlü pençelere sahiptir. Volverin pençelerini tırmanma ve kazma için de kullanır.

Kokarca gibi, volverinde de diğerlerini uzak tutmak için kullandığı misk adı verilen sert kokulu bir sıvıya sahiptir. Volverin ayrıca donma sıcaklığından korunmak için kalın bir kahverengi kürk mantoya sahiptir. Volverinin sahip olduğu büyük ayakları yumuşak kar üzerinde hareket etmesine yardımcı olur, her ayakta beş keskin pençe bulunur.


Volverinler bölgelerini savunmak için diğer volverinlerle savaşırlar. Volverinler, hızlı hareket eden kişiler değildir, avlarını kovalamaz veya takip etmezler. Bununla birlikte, iyi tırmanırlar ve genellikle ağaçlarda bulunurlar; avlarını ağaçlardan veya büyük kayalardan avlamak için doğru ana kadar beklerler.

Dişi volverinin her iki veya üç yılda bir yavrusu olur. Yaklaşık 2 aylık bir gebelik periyodundan sonra dişi volverin doğum yapar ve genellikle 2 veya 3 yavru doğurur. Anneler yavrularını, yaklaşık 10 haftalık olana kadar besler ve daha sonra yavrular kendileri avlanmayı öğrenmeye başlayacak kadar büyük ve güçlü hale gelirler.

Volverinler, genellikle 8-13 yıl yaşar, ancak esaret altındaki bazı volverinlerin neredeyse 20 yıl yaşadığı biliniyor.

Volverinlerin, avlanma ve habitat kayıpları nedeniyle sayıları azaldığından, tehdit altında olan bir tür olarak kabul edilir.




Bir Yorum Yazmak İster misiniz?