Bayreuth Nerededir? Bayreuth Tarihi

0
Advertisement

Bayreuth hangi ülkededir? Bayreuth şehrinin özellikleri,  nerededir, tarihçesi, Almanya Bayreuth hakkında bilgi.

Bayreuth

Kaynak : wikipedia.org

Bayreuth; Almanya’nın güneyinde, Bavyera Eyaleti’nde kenttir. Main Irmağı kıyısında, Nürnberg’in 66 km kuzeydoğusunda yer alır. Fichtelgebirge ve Frakonya Juraları arasında geniş bir vadide kuruludur. Makine, dokuma, kimya, kâğıt, müzik araç gereçleri, bira başlıca sanayi dallarıdır.

Kent, ünlü besteci Richard Wagner adına düzenlenen festivalle tanınır. 1872’de Bayreuth’a yerleşen Wagner, günümüzde festivalin gerçekleştirildiği tiyatronun da planlarını hazırladı. Mimar Gottfried Semper tarafından yapılan Festival Tiyatrosu, İmparator I. Wilhelm, Bavyera kralı ve seçkin davetlilerin de izlediği, bestecinin Der Ring des Nibelungen (Nibelungen’in Yüzüğü) operasıyla perdelerini açtı (1876). Wagner’in ölümünden (1883) sonra besteciyi anmak amacı ile kentte her yıl Wagner Festivali düzenlenmeye başlandı. Dünyanın her yerinden gelen binlerce müzikseverin büyük ilgisini çeken festivalde orkestrayı, uzun süre Wagner’in oğlu (kendisi de ünlü bir besteci olan) Siegfried Wagner yönetti.

Tarih:

1194’te, Bamberg Piskoposu II. Otto tarafından kuruldu. Nürnberg kontlarının (1248-1398), Brandenburg -Kulmbach markgravlarının (1603-1769) yönetimine girdi. 1791’de, Prusya Krallığı’na bağlandı. 1806’da, Napolyon’un işgaline uğradı; Napolyon’ un güdümündeki Bavyera Krallığı’na bırakıldı (1810). İkinci Dünya Savaşı sonunda, Müttefiklerin eline geçti (Nisan 1945).

Tarihsel Eserler:

Kent, tarihsel yapılar açısından da (Eski Saray, Yeni Saray, Opera Binası) zengindir. Günümüzde Richard Wagner ve yazar Jean Paul Richter’in müze haline getirilen evleri ve besteci Franz Liszt’in mezarı, çok sayıda turist tarafından ziyaret ettiği yerlerdir.

Advertisement

Leave A Reply