Barbizon Okulu Nedir?

0
Advertisement

Barbizon Okulu nedir, ne zaman kurulmuştur? Barbizon Okulu ressamları kimlerdir, özellikleri nelerdir? Barbizon Okulu hakkında bilgi.

bugday-savuran-adamBarbizon Okulu; XIX. yüzyıl Fransız resim sanatında bir ressam topluluğudur. Bu manzara ressamları toplandıkları Barbizon kasabasından ötürü bu adı almışlardır.

Tabiatın çehresini doğru olarak ifade etmek amacını güden bu ressamlar tarihi manzara ressamlarına karşı kuvvetli bir surette cephe aldılar. Bu topluluğun en büyük ressamı Théodore Rousseau’dur ( 1812-1867). Fransa’da, bu manzaracılardan önce tabiata bakarak çalışan ressamlar gelmişti. Fakat bunlar tabiattan aldıkları resimleri sonradan atölyelerinde kendi düşüncelerine göre tasavvur ettikleri kompozisyonların içinde işlemişlerdir.

Barbizon Okulu’nun diğer bir büyük ressamı da Millet’dir (1814-1875). Millet, manzara ressamı olmaktan çok köylülerin tarladaki yorucu hayatını tablolarına işlemiştir. Daha çok hayvan resimleri yapan kadın ressam Rosa Bonheur (1822-1899) de bu manzaracı ressamlar arasındadır.


Leave A Reply