Joshua Humphreys Kimdir?

0
Advertisement

Joshua Humphreys kimdir ve ne yapmıştır? Joshua Humphreys hayatı, biyografisi, tasarımını yaptığı gemi ve çalışmaları hakkında bilgi.

Joshua Humphreys

Joshua Humphreys; (d. 17 Haziran 1751, Haverford – ö. 12 Ocak 1838, Haverford, Pennsylvania, ABD), halk arasında “Old Ironsides” (İhtiyar Zırhlı) adıyla bilinen ve 21 Ekim 1797’de denize indirilen ABD firkateyni “Constitution”ın tasarımcısıdır.

1794’te, ABD Deniz Kuvvetleri’nin yaptırmayı düşündüğü altı firkateynin tasarım çalışmasını üstlenen Humphreys, alışılagelmiş gemilerden daha hızlı, daha geniş ve uzun, suya daha az batan gemi tasarımlarına yöneldi. Dönemin öteki gemilerine oranla daha dengeli olan bu gemilerin manevra yetenekleri daha üstündü ve bir güvertelerine, öteki gemilerin ancak iki güvertede taşıyabildikleri sayıda top yerleştirilebiliyordu. İlk olarak “United States”in yapımı tamamlanarak 10 Mayıs 1797’de suya indirildi. ABD Deniz Kuvvetleri’nin ilk ana savaş gemisi olan “United States”i “Constitution”, “Chesapeake”, “Constellation”, “Président” ve “Congress” izledi. Hump-hreys’in tasarımını gerçekleştirdiği çok hızlı ve etkili gemiler kısa sürede ün saldı ve Avrupalı gemi yapımcıları tarafından taklit edilmeye başlandı.


Leave A Reply