Küçük Ülkeler Listesi

0
Advertisement

Dünya’da bulunan küçük ülkeler hangileridir? Küçük ülkelerin listesi, resimleri, haklarında bilgi.

Ülke Resmi İsmi Hakkında Bilgi
  Seyşeller Cumhuriyeti Afrika’nın en küçük ülkesidir. Afrika’nın doğusunda, Madagaskar’ın kuzeydoğusunda yer alır. Yüzölçümü 459 kilometrekare olan ülke yüz on beş adadan oluşur. Başkenti Victoria’dır. Nüfusu 95.000 civarındadır.
  Palau Cumhuriyeti Büyük Okyanus’ta, Endonezya’nın kuzeydoğusunda yer alan ülke iki yüzden fazla adadan oluşur. Yüzölçümü 489 kilometrekare olan ülkenin başkenti Ngerulmud’dur. Nüfusu 21.000 civarındadır.
  Andorra Prensliği Avrupa’nın güneybatısında, Fransa ile İspanya arasında yer alır. Yüzölçümü 467 kilometrekare olan ülkenin başkenti Andorra la Vella’dır. Nüfusu 72.000 civarındadır.
  Bahreyn Krallığı Çok sayıda adadan oluşan ülke Asya’da, Basra Körfezi’nde, Suudi Arabistan’ın doğusunda yer alır. Yüzölçümü 765 kilometrekare olan ülkenin başkenti Panama’dır. Nüfusu 1.300.000 civarındadır.
Dominika Milletler Topluluğu Kuzey Amerika’da, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Yüzölçümü 750 kilometrekare olan ülkenin başkenti Roseau’dur. Nüfusu 72.000 civarındadır.
  Kiribati Cumhuriyeti Büyük Okyanus’un orta kesiminde yer alan ülke otuz üç adadan oluşur. Yüzölçümü 811 kilometrekare olan ülkenin başkenti Tarawa’dır. Nüfusu 110.000 civarındadır.
  Singapur Ülke adını aldığı Singapur adası ve bu adanın çevresindeki altmış iki adacıktan oluşur. Güneydoğu Asya’da, Malezya ile Endonezya arasında yer alır. Asya’nın Maldivler’den sonra en küçük ikinci ülkesidir. Yüzölçümü 719 kilometrekare olan ülkenin başkenti Singapur’dur. Nüfusu 5.600.000 civarındadır.
  Monako Prensliği Batı Avrupa’da, Akdeniz kıyısında yer alır. Üç tarafı Fransa’yla çevrili olan ülkenin yüzölçümü 2 kilometrekaredir. Yaklaşık 37.000 olan nüfusuyla nüfus yoğunluğu en fazla olan ülkelerin başında gelir. Başkenti Monako’dur.
  Nauru Cumhuriyeti Büyük Okyanus’un güneyinde, Avustralya’nın kuzeydoğusunda yer alan bir ada ülkesidir. Yüzölçümü 21 kilometrekare olan ülkenin resmi bir başkenti yoktur. Nüfusu 10.000 civarındadır.
  Tuvalu Cumhuriyeti Dokuz küçük mercan adasından oluşan ülke, Büyük Okyanus’un güneyinde, Avustralya’nın kuzeydoğusunda yer alır. Yüzölçümü 26 kilometrekare olan ülkenin başkenti Funafuti’dir. Nüfusu 11.000 civarındadır.
  San Marino Cumhuriyeti Güney Avrupa’daki İtalya Yarımadası’nda bulunan Apenin Dağları’nda yer alır. İtalya’yla çevrili olan ülke dünyanın en eski ülkelerinden biridir. Yüzölçümü 61 kilometrekaredir. Ülkenin başkenti olan San Marino kenti UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alır. Nüfusu 32.000 civarındadır.
  Lihtenştayn Prensliği Avrupa’da, isviçre ve Avusturya arasında yer alır. Yüzölçümü 160 kilometrekare olan ülkenin başkenti Vaduz’dur. Nüfusu 36.000 civarındadır.


Leave A Reply