Kuru Fasulyeli Pasta Tarifi

0
Advertisement

Bir çok kişinin tercih edip zevkle tükettiği kuru fasulyeli pasta nasıl yapılır? Kuru fasulyeli pasta malzemeleri ve tarifi.

Kuru Fasulyeli Pasta Tarifi

Kuru Fasulyeli Pasta Malzemeleri:

400 gram (2 su bardağı) Haşlanmış Kuru Fasulye

4 adet yumurta

3 çorba kaşığı kadar pirinç unu

Advertisement

300 gram (1,5 su bardağı) toz şeker + 3 çorba kaşığı toz şeker (üstü için)

1 paket vanilya

1 Kase ceviz içi

1 paket kabartma tozu

200 gram (1 su bardağı) süt

2 çorba kaşığı kakao

Advertisement

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Kuru Fasulyeli Pasta Yapılışı:

Öncelikle fırnımzızı 170 dereceye gelecek şekilde ayaralayalım. Karışım hazırlanırken fırında ısınsın.Yumurtalarımızı karıştırma kabımıza kıralım. ELimizde ki toz şekerin sadece bir su bardağını da yumurtalara ekleyelim. Bu karışımı mikser ile çırpalım.

Önceden haşladığımız kuru fasülyelerini püre haline getirelim. Bu kuru fasulye püresini , 3 çorba kaşığı pirinç ununu, 1 paket kabartma tozunun tamamını, cevizleri ve son olarak da 1 paket vanilyanın tamamını karışım kabına ekleyelim. Mikser ile karıştırmaya devam edelim.

Çember şeklindeki yuvarlak kalıbımızı yağlayalım. Kalıba tüm karışımı boşaltalım. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına atıp pişmesini bekleyelim.

Bu arada pastanın sosusnu hazırlayalım. Geniş bir tavaya 1 önce bir bardak süt üzerine de 3 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı kakao ve son olarak da 1 tatlı kaşğı kadar mısır nişastasını ekleyip sos hazırlayalım.

Fırından çıkan pasta kekimizin üzerine bu sosur döküp süsleyelim.

Afiyet olsun.


Leave A Reply