Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

0
Advertisement

Zeytinyağlı kuru barbunya yemeği nasıl yapılır? Zeytinyağlı kuru barbunya yemeği yapmak için gerekli olan malzemeler ve tarifi.

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yemeği

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

350 gram kuru barbunya fasulyesi,
1/2 kilo olgun domates,
1 baş soğan,
1 körpe havuç,
1 sap kereviz,
1 demet maydanoz,
1 desilitre zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yemek Tarifi :

Kuru barbunya fasulyesi bir gece önceden çöplerini ayıklayıp soğuk suda ıslatılır. Bütün gece suda ıslanacak fasulyeyi sabahleyin süzülür, kaynar tuzlu suya atarak diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlanır.

Beri yanda bir tencereye bir desilitre zeytinyağıyla rendelenmiş soğanı koyup kabı ateşe oturtulur. Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar renk değiştirirken üstü kazındıktan sonra küçük parçalara doğranmış havucu ve yıkanıp doğranmış kereviz yapraklarını katılır bunlarla birlikte kavurmaya devam edilir.

Sebzeler iyice kavrulunca kabuğu çıkarıldıktan, çekirdekleri atıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesi bunların içine atılır. Karıştırarak tuzlayıp biberlenir ve bunlar salça koyulaşıncaya kadar kaynatılır.

Advertisement

Salça koyulaşınca haşlanmış barbunya fasulyesi suyunu iyice süzüp bu salçanın içine atılır. Gerekirse az sıcak su katmalı ve birkaç defa karıştırıp bir taşım kaynatmalı.

Fasulyeler gereği kadar pişince kabı ateşten indirip servis tabağına boşaltılır. Üstüne kıyılmış maydanozu serpmeli ve soğumaya bırakılır.Barbunya soğuyunca bunu sofraya götürüp herhangi bir et yemeğinden sonra servis yapılır.

Rejim yapan kişilerinde tercih edebileceği enfes lezzette ve tek başına dahi doyurucu olan bu yemeği yapıp yiyeceklere şimdiden afiyet olsun.


Leave A Reply