Guaifenesin İlaç Nedir? Ne İçin ve Nasıl Kullanılır? Yan Etkileri Nelerdir?

0
Advertisement

Guaifenesin ilaç ne için kullanılır, ne işe yarar? Guaifenesin yan etkileri ve kullanım şekli nasıldır? Guaifenesin neyi tedavi eder? Etkileşimleri.

Guaifenesin

Guaifenesin

Kullanımları

Guaifenesin, soğuk algınlığı, bronşit ve diğer solunum hastalıklarının neden olduğu öksürük ve tıkanıklığı tedavi etmek için kullanılır. Bu ürün genellikle doktorunuz tarafından yönlendirilmedikçe sigara veya uzun süreli solunum problemlerinden (kronik bronşit, amfizem gibi) devam eden öksürük için kullanılmaz. Guaifenesin bir balgam söktürücüdür. Hava yollarındaki mukusu incelterek ve gevşeterek, tıkanıklığı gidererek ve nefes almayı kolaylaştırarak çalışır.

Öksürük ve soğuk algınlığı ürünlerinin 6 yaşından küçük çocuklarda güvenli veya etkili olduğu gösterilmemiştir. Bu nedenle, bu ürünü özellikle doktor tarafından yönlendirilmedikçe 6 yaşından küçük çocuklarda soğuk algınlığı semptomlarını tedavi etmek için kullanmayın. Bazı ürünlerin (uzun etkili tabletler / kapsüller gibi) 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez. Ürününüzü güvenle kullanma hakkında daha fazla bilgi için doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Bu ürünler soğuk algınlığının uzunluğunu iyileştirmez veya kısaltmaz. Yan etki riskini azaltmak için, tüm dozaj talimatlarını dikkatle izleyin. Aynı veya benzer bileşenleri içerebilecek öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları vermeyin. Doktor veya eczacınıza öksürük ve soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmenin diğer yollarını sorun (yeterli miktarda sıvı içmek, nemlendirici veya tuzlu su damlası / sprey kullanmak gibi).

Guaifenesin nasıl kullanılır?

Bu ilacı, genellikle 4 saatte bir doktorunuz tarafından belirtildiği gibi yiyecekle birlikte veya yiyeceksiz ağızdan alın. Kendi kendine tedavi ediyorsanız, ürün paketindeki tüm talimatları izleyin. Herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Advertisement

Guaifenesin acı bir tada sahip olabilir. Bir skor çizgisi olmadıkça ve doktorunuz veya eczacınız size bunu söylemedikçe tabletleri bölmeyin. Bütün veya bölünmüş tableti ezmeden veya çiğnemeden yutun.

Bu ilacın sıvı formunu kullanıyorsanız, özel bir ölçüm cihazı / kaşık kullanarak dozu dikkatlice ölçün. Doğru dozu alamayacağınız için ev tipi kaşık kullanmayın.

Toz paketler için, paketin tüm içeriğini dile boşaltın ve yutun. Acı bir tadı önlemek için çiğnemeyin.

Dozaj, yaşınıza, tıbbi durumunuza ve tedaviye yanıtınıza bağlıdır. Günde 6 dozdan fazla almayın. Dozunuzu artırmayın veya bu ilacı yönlendirilenden daha sık almayın.

Bu ilacı alırken bol miktarda sıvı tüketin. Sıvılar mukusun parçalanmasına ve tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır.

Öksürüğünüze ateş, şiddetli boğaz ağrısı, döküntü, sürekli baş ağrısı veya 7 gün sonra devam ederse, geri dönerse veya kötüleşirse doktorunuza bildirin. Bunlar ciddi bir tıbbi problemin belirtileri olabilir. Ciddi bir tıbbi sorununuz olabileceğini düşünüyorsanız, derhal tıbbi yardım alın.

Advertisement

Yan etkiler

Bulantı veya kusma görülebilir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza veya eczacınıza bildirin.

Doktorunuz sizi bu ilacı kullanmaya yönlendirdiyse, size olan yararın yan etki riskinden daha büyük olduğuna karar verdiğini unutmayın. Bu ilacı kullanan çoğu insanın ciddi yan etkileri yoktur.

Bu ilaca çok ciddi bir alerjik reaksiyon nadirdir. Bununla birlikte, aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi bir alerjik reaksiyon belirtisi fark ederseniz derhal tıbbi yardım alın: döküntü, kaşıntı / şişme (özellikle yüz / dil / boğaz), şiddetli baş dönmesi, nefes darlığı.

Bu olası yan etkilerin tam bir listesi değildir. Yukarıda listelenmeyen diğer etkileri fark ederseniz, doktorunuza veya eczacınıza başvurun.

Önlemler

Bu ilacı almadan önce, alerjiniz varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyin; veya başka alerjiniz varsa. Bu ürün, alerjik reaksiyonlara veya diğer sorunlara neden olabilecek aktif olmayan bileşenler içerebilir. Daha fazla bilgi için eczacınızla konuşun.

Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza tıbbi geçmişinizi söyleyin, özellikle: solunum problemleri (amfizem, kronik bronşit, astım, sigara içme), kanla öksürük veya büyük miktarda mukus.

Bu ürünün sıvı formları şeker ve / veya alkol içerebilir. Diyabet, karaciğer hastalığı veya diyetinizde bu maddeleri sınırlandırmanızı / önlemenizi gerektiren başka bir durumunuz varsa dikkatli olunması önerilir. Doktorunuzdan veya eczacınızdan bu ürünü güvenle kullanmasını isteyin

Bu ilacın sıvı formları ve toz paketleri aspartam içerebilir. Fenilketonüri (PKU) veya aspartam (veya fenilalanin) alımınızı kısıtlamanızı gerektiren başka bir durumunuz varsa, bu ürünü güvenli bir şekilde kullanma konusunda doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Ameliyattan önce doktorunuza veya diş hekiminize kullandığınız tüm ürünler (reçeteli ilaçlar, reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ürünler dahil) hakkında bilgi verin.

Hamilelik sırasında, bu ilaç sadece açıkça ihtiyaç duyulduğunda kullanılmalıdır. Riskleri ve faydaları doktorunuzla tartışın.

Guaifenesinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirmeden önce riskleri ve faydaları doktorunuzla tartışın.

Advertisement

Etkileşimler

Aynı anda başka ilaçlar veya bitkisel ürünler alırsanız bazı ilaçların etkileri değişebilir. Bu ciddi yan etki riskinizi artırabilir veya ilaçlarınızın doğru çalışmamasına neden olabilir. Bu ilaç etkileşimleri mümkündür, ancak her zaman gerçekleşmez. Doktorunuz veya eczacınız, ilaçlarınızı kullanma şeklinizi değiştirerek veya yakından izleme yoluyla etkileşimleri sıklıkla önleyebilir veya yönetebilir.

Doktorunuzun ve eczacınızın size en iyi bakımı vermesine yardımcı olmak için, bu ürünle tedaviye başlamadan önce kullandığınız tüm ürünler (reçeteli ilaçlar, reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ürünler dahil) hakkında doktorunuza ve eczacınıza bildirin. Bu ürünü kullanırken, doktorunuzun onayı olmadan kullandığınız diğer ilaçların dozunu başlatmayın, durdurmayın veya değiştirmeyin.

Guaifenesin hem reçeteli hem de reçetesiz ürünlerde bulunur. Guaifenesin içeren birden fazla ürün almadığınızdan emin olmak için tüm ilaçlarınızın etiketlerini kontrol edin.

Bu ürün belirli laboratuvar testlerinin sonuçlarını etkileyebilir (belirli asitlerin idrar seviyeleri gibi). Laboratuvar personelinin ve tüm doktorlarınızın bu ilacı kullandığınızı bildiğinden emin olun.

Kullandığınız tüm ürünlerin bir listesini tutun. Ciddi ilaç sorunları riskinizi azaltmak için listeyi doktorunuzla ve eczacınızla paylaşın.


Leave A Reply