Osuruk nedir? Osuruk nasıl meydana gelir, içeriğindeki gazlar nelerdir? Osuruk neden kokar? Osuruk hakkında bilgiler.
Osuruk Nedir? Osuruk Neden Kokar – İçindeki Gazlar
Osuruğun Kimyasal Bileşimi
İnsan gazının kimyasal bileşimi, biyokimyasına, kolonda yaşayan bakterilere ve yenen yiyeceklere bağlı olarak kişiden kişiye değişir.
Gaz, hava yutmaktan kaynaklanırsa, osuruğun kimyasal bileşimi havaya yakın olur. Osuruk sindirim veya bakteriyel üretimden kaynaklanırsa, kimyası daha egzotik olabilir. Osuruk, esas olarak, önemli miktarda karbondioksit ile birlikte havadaki ana gaz olan nitrojenden oluşur. Osurukların kimyasal bileşiminin tipik bir dökümü şöyledir:
Azot:% 20-90
Hidrojen:% 0-50 (yanıcı)
Karbondioksit: 10-30%
Oksijen: 0-10%
Metan:% 0-10 (yanıcı)
İnsan flatusu (osuruğu) , yanıcı olan hidrojen gazı ve / veya metan içerebilir. Bu gazların yeterli miktarda mevcut olması durumunda, osurukla ateş yakmak mümkündür. Unutmayın, tüm osuruklar yanıcı değildir. İnsanların yalnızca yarısının bedeninde metan üreten arke (bakteri) mevcuttur.
Osuruğun Kokusu
Osuruklar genellikle kokar! Osuruk kokusuna katkıda bulunan çeşitli kimyasallar vardır:
skatole (et sindiriminin bir yan ürünü)
indol (et sindiriminin bir yan ürünü)
metanetiol (bir sülfür bileşiği)
dimetil sülfür (bir sülfür bileşiği)
hidrojen sülfür (çürük yumurta kokusu, yanıcı)
uçucu aminler
kısa zincirli yağ asitleri
dışkı (rektumda mevcutsa)
bakteriler
Osurukların kimyasal bileşimi ve dolayısıyla kokuları sağlığınıza ve beslenmenize göre değişir, bu nedenle vejeteryanların osuruklarının et yiyen bir insanın ürettiği kokulardan farklı olmasını beklenir.
Bazı osuruklar diğerlerinden daha kötü kokar. Kükürt içeren bileşik oranı yüksek olan flatus, neredeyse sadece nitrojen, hidrojen ve karbondioksitten oluşan osuruktan daha kokuludur. Amacınız kokan osuruk üretmekse, lahana ve yumurta gibi kükürt bileşikleri içeren yiyecekler yiyin. Artan gaz üretimine yol açan gıdalar, flatus hacmini artırmaktadır. Bu yiyecekler arasında fasulyeli yiyecekler, gazlı içecekler ve peynir bulunur.
Osuruk Üzerine Çalışan Bilim Adamları
Osuruk ve diğer bağırsak gazı formlarında uzmanlaşan bilim adamları ve tıp doktorları vardır. Bu bilim, flatoloji olarak adlandırılır ve onu araştıran insanlar, flatologlar olarak adlandırılır.
Ortalama bir kişi günde yarım litre flatus (osuruk) üretir.
Rektumdan üretilen ve çıkan gaza flatus denir. Terimin tıbbi tanımı, yutulan ve mide ve bağırsaklar içinde üretilen gazı içerir.