Süt Yılanı Nasıl Bir Hayvandır? Genel Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

0
Advertisement

Süt yılanı nasıl bir hayvandır? Hangi bölgelerde yaşarlar? Nasıl beslenirler ve üreme sistemleri nasıl çalışır? Süt yılanı hakkında genel bilgiler.

Genellikle süt yılanı olarak bilinen Lampropeltis triangulum ,bir kral yılanı türüdür. Şu anda 24 alttür tanınmaktadır. Lampropeltis elapsoides , kızıl kral yılanı, daha önce 25. alt tür ( L. t. elapsoides ) olarak sınıflandırılmıştı, ancak şimdi ayrı bir tür olarak kabul ediliyor. Alt türlerin çarpıcı biçimde farklı görünümleri vardır ve birçoğunun kendi ortak adları vardır. Bazı yetkililer, bu türün birkaç ayrı türe ayrılabileceğini öne sürüyor. İnsanlar için zehirli değildirler.

Kırmızı Süt Yılanı

Kırmızı Süt Yılanı (Kaynak : wikipedia.org)

Coğrafi Aralık

Süt yılanları, Kanada’nın güneydoğu ucundan Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu yarısına kadar bulunabilir.

Habitat

Bu türün geniş yelpazesinde, habitat değişir. Tipik olarak, süt yılanları ormanlık bölgelerde yaşar; ancak bataklıklarda, çayırlarda, tarım arazilerinde, kayalık yamaçlarda ve kum tepelerinde/plajlarda da bulunabilirler. Bazı durumlarda, süt yılanları da mevsimsel olarak göç eder , kış aylarında kış uykusu için daha yüksek ve daha kuru habitatlara ve yaz için daha nemli habitatlara taşınırlar. Süt yılanları ekim sonundan veya kasım ortasından nisan ortasına kadar kış uykusuna girer.

Genel Özellikleri

Süt yılanları arasında büyüklük açısından önemli miktarda varyasyon vardır. Alt türlere bağlı olarak, 14″ (36 cm) kadar küçük veya 72″ (183 cm) uzunluğunda olabilirler. [9] Vahşi doğadaki yetişkinler, Kuzey Amerika’da görünüşe göre ortalama 38 ila 225 g (1.3 ila 7.9 oz) arasındadır. Bununla birlikte, alışılmadık derecede büyük süt yılanları, ortalama büyüklükteki yetişkinlere göre oldukça hantal hale gelebilir ve potansiyel olarak 750 ila 1.400 g (1.65 ila 3.09 lb) ağırlığa kadar olabilir, ancak bu tür yüksek ağırlıklar genellikle esaretten bildirilir. Erkekler tipik olarak olgunlukta kadınlardan daha büyüktür, ancak dişiler de benzer uzunlukta erkeklerden daha hacimli olabilir. Genellikle daha fazla tropikal popülasyon, Meksika’dan ve daha güneyde, ılıman bölgelerde yaşayan süt yılanlarından daha büyük yetişkin boyutlarına ulaşır.

Süt yılanlarının pürüzsüz ve parlak pulları vardır ve tipik renk desenleri değişen kırmızı-siyah-sarı veya beyaz-siyah-kırmızı bantlardır. Bununla birlikte, bazı popülasyonlarda bant yerine kırmızı lekeler görülür. Bazı süt yılanları , muhtemelen potansiyel yırtıcıları korkutup kaçıran Batesian taklitçiliğinde mercan yılanlarına çarpıcı bir benzerlik gösterir . Hem süt yılanları hem de mercan yılanları, enine kırmızı, siyah ve sarı bantlara sahiptir. Uzmanlar, artık insanların ölümcül mercan yılanı ile zararsız süt yılanı arasında ayrım yapmak için kullandıkları yaygın anımsatıcıların %100 güvenilir olmadığını kabul ediyor.

Advertisement

Doğu süt yılanının ( L. t. triangulum ) birçok renginden dolayı mercan yılanı, mısır yılanı , tilki yılanı , kızıl yılan ve en önemlisi zehirli yılan cinsleri Agkistrodon ve Sistrurus’a benzeyebilir . Süt, tilki ve kırmızı yılanlar, zehirli cüce çıngıraklı yılanlara benzediği için öldürülür. Yetişkinlerden daha kırmızımsı olan yavru süt yılanları, bakır kafa ile karıştırıldığı için sıklıkla öldürülür. Doğu süt yılanının tanımlanmasını oldukça kolay hale getirmek için beşi arasında yeterli ayrım var. Doğu süt yılanlarının da boyunlarında açık renkli V veya Y şeklinde bir yama vardır. Bir alt tür, L. t. gaigeae , bir yetişkin olarak melanisttir (neredeyse tamamı siyahtır).

Davranış

Süt yılanları , özellikle yaz aylarında çoğunlukla gecedir. Öncelikle karasaldırlar ve yerdeki çöple karışmaya çalışırlar. Ancak tırmanabilir ve yüzebilirler. Bu yılanlar ketum olma eğilimindedirler ve gizli kalırlar. Tehdit edildiğinde, bir süt yılanı genellikle önce kaçmaya çalışır. Köşeye sıkıştırılırsa veya tacize uğrarsa kuyruğunu titretebilir ve enerjik bir şekilde vurabilir, tabii ki zehirli değildirler, sadece küçük dişleri vardır ve kuyruklarında çıngırak yoktur. Korkmadıkça, süt yılanları yavaş hareket eder. Genellikle oldukça uysaldırlar.

Beslenmeleri

Genç süt yılanları tipik olarak cırcır böceklerini ve diğer böcekleri, sümüklü böcekleri ve solucanları yerler. Batı ABD’de, gençler de küçük kertenkelelerle beslenir. Yetişkinlerin diyeti öncelikle küçük memelilerdir, ancak sıklıkla kertenkeleleri (özellikle derileri ) içerir. Ayrıca kuşları ve yumurtalarını, kurbağalarını, balıklarını ve diğer yılanları yedikleri bilinmektedir.

Süt yılanları, tilki yılanı veya mısır yılanından çok daha fırsatçı yiyicilerdir. Yetişkin süt yılanlarının diyeti esas olarak kemirgenlerden oluşsa da ayrıca çeşitli başka hayvanları da tükettikleri bilinmektedir: kuşlar ve yumurtaları , diğer sürüngenler , amfibiler ve omurgasızlar .

Gece avcılarıdır ve genellikle gündüzleri eski ahırlarda ve odunların altında dinlenirler. Süt yılanlarıyla ilgili eski bir masal, onların süt almak için inek memelerini emdikleridir. Hikaye tamamen yanlıştır ve süt yılanının fiziksel olarak bir ineğin memesinden süt ememeyecek olması gerçeğiyle itibarsızlaştırılır; Bununla birlikte, süt yılanları , gün boyunca bir dinlenme yeri olarak serin ve karanlık ortamı ve uygun bir yiyecek temini için kolayca erişilebilen kemirgen istilasını kullanan ahırların içinde ve çevresinde sıklıkla bulunur . Ahırlar için bu tercih ve dolayısıyla inekler şirketi, muhtemelen masalın doğmasına neden oldu.

Üreme

Süt yılanları yumurtlarlar ve bu sayı bölgeye göre değişebilse de, kuluçka başına ortalama yaklaşık 10 yumurta bırakırlar. Süt yılanı, Mayıs ayının başlarından Haziran ayının sonlarına kadar çiftleşir. Haziran ve Temmuz aylarında dişi kütüklerin, tahtaların, kayaların ve çürüyen bitki örtüsünün altına üç ila 24 yumurta bırakır. Yumurtalar oval, beyaz renklidir. Yumurtaların uzunluğu 2,5 cm ila 4,2 cm (1 ila 1,7 inç) arasında değişir. Yumurtalar yaklaşık iki ay kuluçkada kalır ve Ağustos veya Eylül aylarında yumurtadan çıkar. Virginia’daki ortalama yumurtadan çıkan yavrunun toplam uzunluğu 20,9 cm (8,2 inç) ve 4,1 g (0,14 oz) ağırlığındadır.

Advertisement

Süt yılanları tipik olarak yaklaşık 12 yıl veya esaret altında 21 yıla kadar yaşar. Üç dört yıl içinde olgunluğa erişirler.


Leave A Reply