Yeni Açılan İşletmeler Neden Başarısız Olurlar? Nerede Yanlış Yaparlar?

0
Advertisement

Yeni bir işletme açıyorsunuz. Peki yeni açılan işletmelerin neden başarısız olduğunu biliyor musunuz? İşte en önemli 5 neden…

Marka geliştirmek isteyen bir girişimci olarak, ürününüzün başarılı olması için her şeyi yaptığınızdan emin olmak istersiniz. Kaçınılmaz olarak başarısız olacak bir projeye tüm zamanını ve çabasını koymak istemezsiniz. Dikkat etmeniz gereken en yaygın başlangıç ​​hatalarından bazıları şunlardır.

Yeni Açılan İşletmeler Neden Başarısız Olurlar? Nerede Yanlış Yaparlar?

Arka Plan Kaynak : pixabay.com

1) Yetersiz Sermaye

Bir işletme sahibi olmanız ve başarılı olmanız için ihtiyacınız olan en önemli şeylerden biri yeterli başlangıç ​​sermayesidir. Yeni işletmelerin, yalnızca ilk başta yeterli olmadıkları için değil, aynı zamanda sorumsuzca harcadıkları için de paraları tükenme olasılığı oldukça yüksektir. İşiniz bir tür çekiş kazanmaya başladığında bile, dikkatsizce harcamak yerine daha iyi hale getirmek için şirketinize yeniden yatırım yapmanız gerekir.

2) Zarar Verici Bir Ekip İle Çalışmak

Her işin başlaması ve çalışmaya devam etmesi için bir takıma ihtiyacı vardır. Şirketinizin vizyonunun ne olduğu hakkında net bir fikri olmayan çalışanları işe almaya başlarsanız, başarısız olma olasılığı yüksektir. Herkes şirkete olumlu bir şekilde katkıda bulunabilmeli ve başarısını görmek için motive olabilmelidir.

3) Pazar İhtiyaçlarını Görememek

Başarılı olan diğer işletmeleri aramaya başladığınızda hepsinin ortak bir unsuru var: pazarın ihtiyaçlarını ele aldılar ve pazarın ihtiyaçlarını gördüler. Eğer girişiminiz, tüketicilerin yaşadığı bir soruna bir çözüm getiremezse, hiç kimse hizmetinize kaydolmak veya ürünlerinizi satın almak istemeyecektir.

4) Rekabette başarısız olmak.

Bugünün toplumunda benzersiz fikirler ortaya koymak nispeten imkansızdır ve böylece belirli bir sektörde en iyisi olmak için sürekli olarak birbiriyle rekabet eden girişimler bulursunuz. Bu nedenle, başarınızı sağlamak için başlangıçlarınızı başkalarının önüne koymak için yardımcı olabilecek yeterli uzmanlık ve motivasyonla donatılmanız gerekir.

Advertisement

5) Güvenilmez Ürün ve Hizmetler.

Bir başlangıç ​​ile genel halk için ilk kez bir ürün ya da hizmet geliştirmeniz büyük olasılıkla anlaşılabilir ancak bu, üretim sürecinde kaliteden ödün verip ürünün maliyetlerini kesebileceğiniz anlamına gelmez. Kullanıcı parasını harcadığında işe yaramayan ve ya kırılmayan bir ürün dizisi geliştirirseniz, yeni ve gelecek ürünlerle ilgili piyasada daha bir beklenti oluşturacağınız aşikardır. Aksi taktirde güvenilmez ürün üreten ya da satan bir firma olarak mimlenir ve kısa sürede batarsınız.


Leave A Reply