Kraliçe İle İlgili Cümleler

0
Advertisement

Kraliçe ile ilgili cümleler. Kraliçe kelimesi içeren “Kraliçe” kelimesinin kullanılmış olduğu örnek Türkçe cümlelerin yer aldığı sayfamız.

Kraliçe Kelimesiyle Gerçek, Mecaz ve Yan Anlamların Kullanıldığı Cümleler
  1. *** Ancak kraliçenin gönlünü kazanmak için 1579’da ve 1581-82’de Londra’ya iki yolculuk yaptıysa da bu evlilik gerçekleşmedi.
  2. *** Yurttaşlık haklarından yoksun bırakılan ayaklanmacılar İskoç yönetimine karşı sürdürülen, İngiltere kraliçesi I. Elizabeth’in de desteklediği çalışmaların ve Presbiteryenliğin merkezi durumuna gelen Newcastle’a kaçtılar.
  3. *** Gecenin sonunda Pelin dans kraliçesi seçildi.
  4. *** Güzellik yarışmalarının sonunda birinci gelen güzele kraliçelik ünvanı veriliyor.
  5. *** Bitkilerin iyileştirici, canlandırıcı özelliklerini saçlarıyla buluşturan güzelliklerini tamamlayan kadınlar kendini bir kraliçe ya da güzeller güzeli bir sultan gibi özel hisseder.
  6. *** Balobedularda akrabalık, siyaset, ekonomi ve din, Yağmur Kraliçesi’nin kişiliğinde birleşmiştir.
  7. *** İngiltere Kraliçesi dünya üzerinde maaşı en yüksek olan kişi.
  8. *** Bağlılığı ve karşılıklı bağları simgeleyen bu uygulamaya karşılık kraliçe de, halkından öteki insanlara eş olarak kadınlar sunar.
  9. *** Kraliçenin soyu, bugünkü Zimbabve’yi oluşturan toprakların güneyinde kurulmuş olan Monomatopa İmparatorluğu’ndan göç eden Şonalara uzanır.
  10. *** Yağmur Kraliçesi’nin, ayinler ve kutsal atalarına sunulan yakarışlar yoluyla, tarım için gereken yağmurları getirdiğine inanılır.
  11. *** Balobedulann kendi aralarındaki siyasal dayanışmanın yanı sıra, onlarla birlik kuran başka halklarla olan dayanışmaları da, kraliçeye armağan olarak sunulan kadınlar aracılığıyla güç kazanır.


Leave A Reply