Kahverengi Nedir? Sözlük Anlamı

0
Advertisement

Kahverengi ne anlama gelir? Kahverengi kelimesinin terimler sözlüklerindeki anlamı, deyimler ve birleşik kelimelerin anlamları nedir?

Kahverengi - Brown

  • “Kahverengi”1. Kavrulmuş kahvenin rengi
    2. Bu renkte olan
    “Eski kahverengi ayakkabılarını sardırdı, parasını ödeyip çıktı.” – Y. Atılgan[/toggle]
  • “açık kahverengi “1. Kahverenginin bir veya birkaç ton açığı, sütlü kahve, kestane rengi, kestane dorusu
    2. Bu renkte olan
  • “koyu kahverengi “1. Karaya yakın kahverengi, kahverenginin bir veya birkaç ton koyusu
    2. Bu renkte olan

Optik

Kahverengi, kırmızı, sarı ve siyahın birleşiminden oluşan bileşik bir renktir. Koyu turuncu olarak düşünülebilir ancak başka şekillerde de yapılabilir. Bilgisayar ve televizyon ekranlarında tüm renkleri yapmak için kırmızı, yeşil ve mavi ışığı çeşitli kombinasyonlarda kullanan RGB renk modelinde kırmızı ve yeşil ışığın karıştırılmasıyla yapılır.

Görünür spektrum açısından “kahverengi”, düşük parlaklık veya doygunluk ile birlikte sarı, turuncu veya kırmızı gibi uzun dalga boyu tonlarına atıfta bulunur. Kahverengi, görünür spektrumun geniş bir aralığını kapsayabileceğinden, kırmızı kahverengi, sarımsı kahverengi, koyu kahverengi veya açık kahverengi gibi bileşik sıfatlar kullanılır.

Kahverengi, ancak daha parlak bir renk kontrastının varlığında bir renk algısı olarak var olur. Sarı, turuncu, kırmızı veya gül rengi nesneler, normal aydınlatma koşullarında kahverengi bir nesneyle aynı miktarda kırmızı veya turuncu ışığı yansıtmasına rağmen, genel aydınlatma seviyesi düşükse yine de öyle algılanır.

Advertisement

Leave A Reply