Ralph Alger Bagnold Kimdir?

0
Advertisement

Ralph Alger Bagnold kimdir? İngiliz asker ve jeolog olan Ralph Alger Bagnold hayatı ve çalışmaları ile ilgili kısaca bilgi veren sayfamız.

Ralph Alger Bagnold

Ralph Alger Bagnold Kimdir?

Ralph Alger Bagnold (d. 3 Nisan 1896, Devonport, Devonshire – ö. 28 Mayıs 1990, Londra, İngiltere), tortul taşınması mekaniği ve rüzgâr etkisi süreçleri alanlarında önde gelen otoritelerden olan jeolog. 1929-38 arasında, özellikle Libya Çölünde birçok araştırma düzenledi ve yönetti.

Tortulların rüzgâr ve su etkisiyle taşınması süreçlerini inceledi, kumulların oluşumunu araştırarak bunları biçimlerine ve oluşum yöntemlerine göre sınıflandırdı. Özel sanayi kuruluşlarında, hükümetlerde ve bilimsel araştırma örgütlerinde danışman olarak görev alan Bagnold’ın yayımlanmış yapıtları arasında; Libyan Sands (1935; Libya Kumları), Movement of Desert Sand (1936; Çöl Kumlarının Hareketi), Physics of Blown Sand ( 1941; Rüzgârla Sürüklenen Kumların Fiziği), Desert Dunes (1941; Çöl Kumulları), Motion of Waves in Shallow Water (1946; Sığ Sularda Dalgaların Hareketi) ve Flow of Cohesionless Grains in Fluids (1956; Akışkanlarda Birbirinden Ayrı Tanelerin Hareketi) bulunur.


Leave A Reply