İş Yemeklerinde Nelere Dikkat Etmeli? Başarılı Bir İş Yemeği Nasıl Olur?

0
Advertisement

Restoranda yemek yemek aslında zevklidir, ama bu bir iş yemeği olunca işler biraz değişir. Ancak bir iş yemeğini, birkaç basit kuralı izledikten sonra başarılı bir şekilde atlatmak mümkündür…

İş Yemeklerinde Nelere Dikkat Etmeli? Başarılı Bir İş Yemeği Nasıl Olur?

İş yemeğine bir yöneticiniz ya da bir müşterinizle çıkıyor olabilirsiniz. İş yemekleri, göreceli olarak daha az resmi bir ortamda geçtiklerinden, çalışanlarının daha kişisel ve rahat bir ilişkide bulunması için idealdir. Ancak bir restoranda yemek yemek ne kadar zevkli olursa olsun, konsept bir iş yemeği olduğunda aslında her şey o kadar da kolay değildir. Yemek yediğiniz süre boyunca yöneticiniz ya da müşteriniz konumundaki insanlar sizin çatal bıçağı tutuşunuzdan, size hizmet edenlere nasıl davrandığınıza, yabancılarla nasıl iletişim kurduğunuzdan, tabağınızdaki yemeği nasıl yediğinize kadar sizi izleme fırsatı bulurlar. Bu da her şeyin kontrolünüz altında olmasını gerektirir.

Bir iş yemeğinde restoran seçimi konuğa bırakılmamalı, gerekiyorsa konuğa iki seçenek sunulmalıdır. Güzel ve rahatlatıcı bir atmosferin, güzel yemekler ve iyi bir servis kalitesiyle buluştuğu yerler başarılı iş görüşmeleri için mükemmel adreslerdir. Bir iş yemeğinde, gidilecek restoranın ya konuğun iş yerine yakın ya da iki tarafa da eşit uzaklıkta olması idealdir.

Sizin için çok önemli bir iş yemeği organize ediyorsanız, tercih ettiğiniz restorana mutlaka deneme için gidip, ortama bir göz atmanızı öneririz. Böyle bir yerde diğer müşterilerin ne şekilde giyinmiş olduğunu, ambiyansı, restoranın hangi köşesinin bir iş yemeği için daha uygun olacağını araştırmanız uygun olacaktır.

vegan yemek

Vegan Yemek Bir İş Yemeklerinde Yemek Zorunda Kalabileceğiniz Bir Yemek Türü Olabilir

İş yemeği için, mutlaka önceden rezervasyon yaptırmalısınız Yemeğe zamanında değil, zamanından önce gitmeniz ve misafirinizi barda ya da restoranın beklemek için ayrılmış bir resepsiyonu varsa bu alanda beklemeniz yerinde olur. Oturma şeklini önceden belirlemenizde yarar vardır. Manzarayı gören sandalyeler mutlaka misafirlere ayrılmalıdır.

Advertisement
Masanıza servis yapan garsona davet sahibinin siz olduğunu belirtecek şekilde ipuçları vermeyi de atlamayınız.

Örneğin, misafirlerinize ”Paltonuzu vestiyere verelim mi?” ya da “Ne içerdiniz?” gibi sorular yöneltmeniz garsonun sizin davet sahibi olduğunuzu anlamasına yetecektir. Böylece, yemek süresince garson birçok şeyi size danışacaktır.

Yemek siparişi verirken garsonun tavsiyelerini göz önünde bulundurmak yerinde bir karardır. Öncelikle konukların yemeklerini ısmarlamaları beklemelidir. Bu arada davet sahibi, o restoranın özellikle iyi olduğu yemekler konusunda tavsiye de bulunabilir.

Restoran müdürüne, şef garsona ve eğer yanınıza geliyorsa şefe, yanınızda çalışan insanlarmış gibi iyi davranmaya; garsona ters ve onu paniklettirecek komutlar vermemeye özen gösteriniz. Kötü davranılan kişilerin kötü iş çıkaracağı unutulmamalıdır. Ayrıca garsona kötü davrandığınıza müşteriniz ya da yöneticiniz kulak misafiri olursa hakkınızda iyi şeyler düşünmeyebilirler.

Misafirinize tüm yemeklerde eşlik etmeniz gerekir. Eğer misafiriniz iştah açıcılardan bir yemek ısmarladıysa siz de ısmarlamalısınız. Eğer misafiriniz iştah açıcılardan yemek istememişse, davet sahibinin de reddetmesi yerinde olur. Aynı şey tatlı için de geçerlidir. Herhangi bir iş ortamında olduğu gibi, yemekte de başarı, durumun kimin kontrolünde olduğuyla ilgilidir. Etkin bir davet sahibi ortamı kontrol eder ve misafirlerin hoşnut kalmasını sağlar, unutmayın…


Leave A Reply