Timothy H. O’Sullivan Kimdir?

0
Advertisement

Timothy H. O’Sullivan kimdir ve ne yapmıştır? Timothy H. O’Sullivan hayatı, biyografisi, eserleri ve kariyeri hakkında bilgi.

Timothy H. O’Sullivan Kimdir?

Timothy H. O’Sullivan; (d. y. 1840, New York kenti – ö. 14 Ocak 1882, Staten Island, New York, ABD), ABD’li fotoğrafçıdır. Amerikan İç Savaşı’nı görüntüleyen yapıtları ve ABD’nin batı bölgesinden manzara fotoğraflarıyla tanınmıştır.

Fotoğrafçılığı New York kentinde Mathew B. Brady’nin stüdyosunda öğrendi. Amerikan İç Savaşı sırasında Brady’nin oluşturduğu ekipte yer alarak çeşitli cephelerde fotoğraf çekti. En tanınmış yapıtlarından biri Gettysburg Çarpışması’nda ölmüş Güneyli askerleri gösteren “Ölüm Hasadı” adlı fotoğrafıdır. O’Sullivan 1867-69 arasında ABD 40. Enlem Jeolojik Keşif Seferi’ni yürüten kuruluşun resmi fotoğrafçısı olarak Nevada’nın Virginia kentindeki madenlerle daha doğudaki çeşitli alanları görüntüledi. 1870’te Panama’da kıstak boyunca bir kanal açılması için araştırma yürüten ekipte yer aldı. 1880’de Hazine Bakanlığı’nın başfotoğrafçılığına atandı.


Leave A Reply