Vagifem Tablet Nedir? Ne İçin ve Nasıl Kullanılır? Yan Etkileri Nelerdir?

0

Vagifem Tablet ne için kullanılır, ne işe yarar? Vagifem Tabletin yan etkileri ve kullanım şekli nasıldır? Vagifem Tablet neyi tedavi eder, hakkında bilgi.

Vagifem Tablet

Vagifem Tablet

Kullanımları

Bu ilaç bir kadın hormondur (östrojen). Kadınlar tarafından menopozun vajinal semptomlarını azaltmaya yardımcı olmak için kullanılır (vajinal kuruluk / yanma / kaşıntı gibi). Bu semptomlara vücudun daha az östrojen üretmesi neden olur. Menopozun sadece vajinal semptomlarını tedavi ederken, doğrudan vajina içine uygulanan ürünler (bu ilaç gibi) ilk önce kullanılmalıdır. Ağızdan alınan, cilt yoluyla emilen veya enjekte edilen östrojenlerin, daha fazla östrojen emilmesi nedeniyle daha büyük yan etki riski olabilir.

Vagifem Tablet nasıl kullanılır?

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce prospektüsü okuyun. Herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Bu ilacı doktorunuz tarafından belirtildiği şekilde, genellikle ilk 2 hafta boyunca günde bir kez ve daha sonra haftada 2 kez kullanın. Aplikatör içeride tablet ile birlikte gelir. Tablet kullanmadan önce yere düşerse, atın ve yeni bir aplikatör / tablet kullanın. Aplikatörü belirtilen şekilde vajinaya yavaşça yerleştirin ve ilacı bırakmak için pistona basın. Kullandıktan sonra aplikatörü atın.

Dozaj, tıbbi durumunuza ve tedaviye yanıtınıza bağlıdır.

En iyi şekilde yararlanmak için bu ilacı düzenli olarak kullanın. Doz programınızı dikkatlice takip edin. Dozunuzu artırmayın veya bu ilacı talimatlardan daha sık veya daha uzun süre kullanmayın.

Durumunuz düzelmezse veya kötüleşirse doktorunuza bildirin.

Yan etkiler

Bulantı / kusma, şişkinlik, ishal, meme hassasiyeti, baş ağrısı veya kilo değişiklikleri oluşabilir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza veya eczacınıza bildirin.

Doktorunuzun bu ilacı reçete ettiğini unutmayın, çünkü size olan yararın yan etki riskinden daha büyük olduğuna karar vermiştir. Bu ilacı kullanan birçok insanın ciddi yan etkileri yoktur.

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi yan etkileriniz varsa hemen doktorunuza bildirin: zihinsel / ruh hali değişiklikleri (depresyon, hafıza kaybı gibi), göğüs topakları, olağandışı vajinal kanama (lekelenme, atılım kanaması, uzun süreli / tekrarlayan kanama gibi), artmış veya yeni vajinal tahriş / kaşıntı / koku / akıntı, şiddetli mide / karın ağrısı, sürekli bulantı / kusma, sararma gözleri / cilt, koyu idrar, şişen eller / ayak bilekleri / ayaklar, dehidrasyon / sık idrara çıkma.

Bu ilaç nadiren kan pıhtılarından (kalp krizi, felç, derin ven trombozu, pulmoner emboli gibi) ciddi sorunlara neden olabilir. Göğüs / çene / sol kol ağrısı, olağandışı terleme, ani / şiddetli baş ağrısı, vücudun bir tarafında güçsüzlük, karışıklık, konuşma bozukluğu, ani görme değişiklikleri (örn. kısmi / tam körlük), bacaklarda ağrı / kızarıklık / şişlik, kollarda / bacaklarda karıncalanma / halsizlik / uyuşma, nefes darlığı, kan öksürme, ani baş dönmesi / bayılma.

Bu ürüne çok ciddi bir alerjik reaksiyon nadirdir. Bununla birlikte, aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi bir alerjik reaksiyon belirtisi fark ederseniz hemen tıbbi yardım alın: döküntü, kaşıntı / şişme (özellikle yüz / dil / boğaz), şiddetli baş dönmesi, nefes darlığı.

Bu olası yan etkilerin tam bir listesi değildir. Yukarıda listelenmeyen diğer etkileri fark ederseniz, doktorunuza veya eczacınıza başvurun.

Önlemler

Estradiol kullanmadan önce, alerjiniz varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyin. Bu ürün, alerjik reaksiyonlara veya diğer sorunlara neden olabilecek aktif olmayan bileşenler içerebilir. Daha fazla bilgi için eczacınızla konuşun.

Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza tıbbi geçmişinizi söyleyin, özellikle bilinmeyen nedenin vajinal kanaması, bazı kanserler (meme kanseri, uterus / yumurtalık kanseri gibi), kan pıhtıları, inme, kalp hastalığı, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, aile tıbbi geçmişi (özellikle göğüs topakları, kanser, kan pıhtıları), belirli bir şişme bozukluğunun (anjiyoödem) aile veya kişisel geçmişi, kan pıhtılaşma bozuklukları (protein C veya protein S eksikliği gibi), yüksek tansiyon, diyabet, yüksek kolesterol / trigliserit seviyeleri, obezite, lupus, az aktif tiroid (hipotiroidizm), mineral dengesizliği (kanda düşük veya yüksek kalsiyum seviyesi), belirli bir hormon problemi (hipoparatiroidizm) (uterus sorunları) , endometriozis), safra kesesi hastalığı, astım, nöbetler, migren baş ağrıları, zihinsel / ruh hali bozuklukları (bunama, depresyon gibi), belirli bir kan bozukluğu (porfiri).

Sigara içmeyin veya tütün kullanmayın. Östrojenler sigara ile birlikte, özellikle 35 yaşından büyük kadınlarda inme, kan pıhtıları, yüksek tansiyon ve kalp krizi riskinizi daha da artırır.

Ameliyat geçirmişseniz ya da olacaksanız doktorunuza ya da uzun bir süre (uzun uçak uçuşu gibi) bir sandalyeye ya da yatağa bağlı olacağınızı söyleyin. Bu koşullar, özellikle östrojen ürünü kullanıyorsanız, kan pıhtılaşması riskinizi artırır. Bu ilacı bir süre durdurmanız veya özel önlemler almanız gerekebilir.

Bu ilaç yüzünüzde ve cildinizde lekeli, karanlık alanlara (melazma) neden olabilir. Güneş ışığı bu etkiyi kötüleştirebilir. Güneşte zamanınızı sınırlayın. Bronzlaşma kabinlerinden kaçının. Güneş koruyucu kullanın ve dış mekanlarda koruyucu giysi giyin.

Yakını göremiyorsanız veya kontakt lens takıyorsanız, görme problemleri veya kontakt lenslerinizi takarken sorun yaşayabilirsiniz. Bu problemler ortaya çıkarsa göz doktorunuza başvurunuz.

Bu ilaç hamilelik sırasında kullanılmamalıdır. Hamile kalırsanız veya hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, derhal doktorunuza bildirin.

Bu ilaç anne sütüne geçer. Üretilen anne sütünün kalitesini ve miktarını düşürebilir. Emzirmeden önce doktorunuza danışın.

Etkileşimler

İlaç etkileşimleri ilaçlarınızın çalışma şeklini değiştirebilir veya ciddi yan etki riskinizi artırabilir. Bu belge olası tüm ilaç etkileşimlerini içermemektedir. Kullandığınız tüm ürünlerin bir listesini tutun (reçeteli / reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ürünler dahil) ve doktorunuzla ve eczacınızla paylaşın. Doktorunuzun onayı olmadan herhangi bir ilacın dozunu başlatmayın, durdurmayın veya değiştirmeyin.

Bu ilaçla etkileşime girebilecek bazı ürünler şunlardır: aromataz inhibitörleri (anastrozol, eksemestan, letrozol gibi), fulvestrant, ospemifen, raloksifen, tamoksifen, toremifen, traneksamik asit.

Bu ilaç, muhtemelen yanlış test sonuçlarına neden olan belirli laboratuvar testlerine müdahale edebilir. Laboratuvar personelinin ve tüm doktorlarınızın bu ilacı kullandığınızı bildiğinden emin olun.


Leave A Reply