Habil İle Kabil Hakkında Bilgi

0
Advertisement

Habil ile Kabil hakkında kısa bilgi. Hz. Adem babamızın çocukları olan ve il cinayetin tarafları olan Habil ile Kabil hikayesi.

Habil İle Kabil tablosu - Titian (1544)

Habil İle Kabil tablosu – Titian (1544)

Hz. Adem ile Hz. Havva‘nın iki oğludur. Habil’i sonradan ağabeyi Kabil öldürmüştür. Kuran-ı Kerim‘da bu olaydan bahsedildiği halde iki kardeşin adları geçmez.

Kuran ve Tevrat tefsircileri cinayet sebebini kadın meselesi olarak gösterirler. Bu tefsirlere göre Hz. Havva her doğumunda biri erkek, biri kız olmak üzere ikiz doğururdu. Hz. Adem her erkek kardeşin öbür erkek kardeşle birlikte doğan kızla evlenmesini emretmişti. Kabil daha güzel olan kendi ikiz kardeşini almak istedi. Sonunda bir kurban adadılar. Habil’in kurbanı besili bir koyun, Kabil’inki de bir takım tarla ürünleriydi. Kabil’in kurbanı kabul edilmedi. O da buna kızarak 20 yaşındaki kardeşini öldürdü.

Habil yeryüzünde ölen ilk insandı. Kabil’in bir müddet cesedi ne yapacağını bilemediği bir torbaya koyarak bir yıl sırtında dolaştırdığı söylenir. Sonra, iki karganın kavgasını görmüş, birinin öbürünü öldürdükten sonra gömdüğünü görünce, kendisi de cesedi gömmüştür.


Leave A Reply