Kokteyl Partilerde Davranış Kuralları, Sosyal Yaşam Kuralları

0
Advertisement

İş arkadaşlarınızla ve patronunuzla, ya da şirketin müşterileriyle bir kokteyl partide buluşmak size bir toplantıyı yönetmekten daha kolay gelebilir. Ancak bunun gerçekçi olmadığını belirtmemiz gerekir.

Özellikle de işin içine alkol karışınca bazı durumlar içinden çıkılmaz hale gelebilir. Bir çoğumuzun ofisinde yılbaşı partilerinin planlandığı bu dönemde herkesin okumasını tavsiye ettiğimiz bir yazı bu:

Her şeyden önce, içki içmek istemediğiniz için özür dilemeniz gerekmediğini bilmeniz gerekir. Ancak yine de oyun bozan olarak algılanmaktan çekiniyor olabilirsiniz. Bunu engellemek, ve etrafınızdaki insanları da içki içmedikleri için kötü hissettirme istemiyorsanız. Bu akşam içki almayayım Gibi bir ifade kullanabilirsiniz. Kullandığınız bugü ya da bu akşam ibaresi, sizin içki içenler ve içkiyle ilgili bir önyargınız olmadığını ifade eder.

Ancak size ne içeceğiniz sorulduğunda aklınızda ne istediğinizi hazırlamış olmanız ve Ben soda/kola/meyve suyu alayım! gibi bir net ifadeyle kullanmanız. Bilmem ki, ne alabilirim? En iyisi ben su alayım gibi keyifsiz bir ifadeyle konuya yaklaşmanızı engeller.

Kokteyl Parti

Ne kadar içmek doğrudur?

Eğer içki içiyorsanız, iki bardak sınırını aşmamalısınız. Bu ister şarap olsun, ister rakı, ister viski, sınırınız iki bardak olmalıdır. Daha fazlasını içerseniz, kokteyl partiler gayri resmi bir ortam oluşturdukları için rahatsız edici bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Advertisement

Ayrıca, bu bir parti değil de bir iş arkadaşınızla ya da müşteri veya patronunuzla gittiğiniz bir bar gezmesiyse, karanlık bir köşedeki masadansa, daha görünür olan barda oturmayı tercih etmelisiniz.

Ne içmeliyim?

İş ilişkiniz olan insanlarla içki içmeye çıktığınız zaman, ne olduğunu bilmediğiniz egzotik kokteylleri ya da hayatınızdaki ilk martiniyi deneyeceğiniz zaman değildir. Eğer her zaman Diet Kola içen bir kişiyseniz, bu sefer de öyle yapmanızı ve içki deneme seansını en yakın arkadaşlarınızla iş dışında buluştuğunuz bir akşama bırakmanızı tavsiye ederiz. Özellikle iş için içki içmeye çıktığınız ortamlarda şarap konusunda ukalalık etmekten kaçının, çünkü çok itici ve sahte bir resim çizersiniz.

Ya yemek yemediysem?

Eğer aç karnına içmeye gitmişseniz, sınırlarınızı bilmelisiniz. Ayrıca uykusuz, sinirli ve yorgunsanız da dikkatli olmalısınız, çünkü içki insanı en çok böyle zamanlarda çarpar. İçki içmeden önce bulabiliyorsanız bisküvi, sandviç, meyve gibi midenizi sarmalayacak bir şeyler yemeyi unutmayın. Çünkü böyle bir akşamda yapabileceğiniz en büyük gaf, sarhoş olmaktır.

Eğer birlikte çıktığım kişi sarhoş olursa ne yapmalıyım?

Bu kişiyi eve taksiyle ya da kendi arabanızla götürmekten çekinmeyin. Mesafeli ve duygusal olmayan bir yaklaşım benimseyin. Eğer sizi bir taksiye bindirir, ya da arabamla bırakırsam kendimi çok daha rahat hissedeceğim. Doğru bir ifade şekli olabilir. Eğer bu kişi yöneticinizse, konuyu o açmadığı takdirde asla siz açmayın. Ve kimsenin yanında da bundan bahsetmeyin!

Eğer o kişi bensem ne yapmalıyım?

Eğer eve bırakılması gereken kişi siz olmuşsanız ertesi gün özür dileyin ve bir daha konuyu hiç açmayın. Unutmamanız gereken şey, ortam ve yer neresi olursa olsun, hala bir iş ortamındasınız. Bu sebeple sınırlarınız hep yerinde olmalıdır. Eğer bırakırsanız, fiyatı ödeyemeyeceğiniz kadar yüksek olabilir.

Advertisement


Leave A Reply